Els edils No Adscrits d’Alcoi només podran cobrar per assistència a ple

L’Ajuntament d’Alcoi suprimirà les atribucions i retribucions dels regidors No Adscrits, que només podran cobrar per assistència a ple. Així ho reflecteix l’esborrany del Reglament Orgànic Municipal (ROM), un document llargament reivindicat i que ara va camí de ser una realitat.

La proposta es va ratificar en la sessió plenària del passat divendres i va tirar avant amb el vot favorable del PSOE, Ciutadans i el regidor No Adscrit (Marcos Martínez). Per la seua part Podem Alcoi es va abstindre i van votar en contra PP, Guanyar, Compromís i VOX. Cal recordar que el ROM regularà l’organització dels plens i comissions informatives al costat d’aspectes com les retribucions i dedicacions de la corporació. També posa l’accent en els diferents aspectes relatius al funcionament habitual del Consistori.

En el nou ROM d’Alcoi també es contempla que les Comissions Informatives siguen amb caràcter públic i a elles podrà assistir qualsevol ciutadà o ciutadana, encara que sense veu ni vot, i amb avís previ a Secretaria General. Per la seua part en els plens qualsevol persona podrà elevar una moció sense que siga necessària la intermediació de cap partit polític ni l’aprovació prèviafem un pas important per a complir la normativa però també fixem les regles a seguir per a facilitar tant el funcionament de l’Ajuntament com els tècnics“, remarcava en el ple del divendres la regidora de Democràcia Participativa; Tere Sanjuán.

El text incorpora també aspectes relacionats amb les noves tecnologies, garantint la validesa del vot dels regidors que participen en els plens municipals a través de videoconferència. Aquest últim aspecte, segons la informació facilitada, sempre quan siga per baixa per malaltia o per baixa de maternitat o paternitat. L’objectiu del ROM, a més d’ajustar-se al que marca la Llei de Règim Local de la Generalitat Valenciana, és disposar d’unes regles comunes que faciliten la labor de departaments municipals com el de Secretaria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *