Els allotjaments turístics il·legals seran perseguits a Alcoi

Cada vegada més gent, quan visita una ciutat, opta per llogar un apartament. En els últims anys s’han popularitzat els allotjaments turístics com a alternativa als hotels tradicionals. No obstant això, per a poder oferir este serveis s’ha de complir una certa normativa. I això no sempre ocorre.

Una situació que es dona també a Alcoi, on augmenta l’oferta i la demanda d’allotjaments, per exemple, de cara a Festes de Moros i Cristians. Els hotelers mostren la seua preocupació perquè no tots els allotjaments que es lloguen compleixen amb la normativa vigent i compten amb la llicència i les condicions necessàries.

Per a fer front a esta situació, l’Ajuntament d’Alcoi treballarà en un conveni amb la Generalitat Valenciana per a actuar en estos casos. Informarà de com regularitzar la situació, a més de controlar l’oferta il·legal i de competència deslleial en esta activitat. I, per a això, comptarà amb els serveis de la Policia Local d’Alcoi.

«Amb esta col·laboració mútua es contribuirà a regularitzar eixes places d’allotjament que estan per regularitzar. Combatem la competència deslleial i ens permetrà augmentar l’obtenció de les subvencions que rebem de la Generalitat com a destinació turística. Esta ve donada també pel nombre d’allotjaments reglats que té la ciutat«, ha assegurat Lorena Zamorano, edil de Turisme, en declaracions a Cope Alcoi.

Com es regularitza un allotjament?

Per al tràmit de regularització en sòl urbà és imprescindible adjuntar l’informe de compatibilitat urbanística i la llicència d’ocupació (abans cèdula d’habitabilitat) que expedeix l’Ajuntament. A més cal disposar de tots els requisits obligatoris, segons la categoria que es vulga inscriure (estàndard o superior).

D’altra banda, és necessari que l’allotjament estiga en perfecte estat de neteja i conservació. S’ha d’adjuntar una declaració responsable que només es pot realitzar de manera telemàtica amb signatura digital, tant per a les persones físiques com jurídiques. Tota la informació està disponible ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *