El Verge dels Lliris d’Alcoi més prop de ser hospital universitari

La Universitat d’Alacant (UA) està avançant en el projecte per a convertir l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi en un centre universitari amb la finalitat d’incorporar pràctiques per al seu nou grau de Medicina i millorar l’assistència sanitària a les comarques de l’Alcoià i el Comtat. Aquest moviment és considerat per la UA com una resposta a una demanda social que ha existit durant dècades, a causa de l’aïllament del centre en comparació amb els grans hospitals de la Comunitat Valenciana. La intenció és ampliar l’oferta de pràctiques curriculars per a Medicina i Logopèdia, que se sumarien a les ja existents en Infermeria i Nutrició.

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i el gerent de l’Hospital Verge dels Lliris, Alfredo Rizo, han mantingut una reunió amb una delegació de totes dues institucions en la qual han mostrat estar “molt il·lusionats” pel consens mutu per a dur a terme aquesta actuació. A més de la formació, totes dues institucions estan explorant noves vies de col·laboració en matèria d’investigació, transferència i innovació, ja que compten amb grups interdisciplinaris punters en matèria de salut.

L’aïllament geogràfic de l’hospital ha impulsat la implantació d’unitats i noves tècniques que l’han convertit en pioner malgrat la seua grandària reduïda. Ara, la col·laboració amb la Universitat d’Alacant, promet grans beneficis científics i clínics mentre que des de la Conselleria de Sanitat  veuen també amb bons ulls aquest projecte oferint-se a ampliar el pla director del centre sanitari per a la incorporació de noves unitats, com la de salut mental. De fet el Verge dels Lliris treballa ja en la implantació d’una nova zona de consultes externes per a Psiquiatriaesperem que siga una realitat a partir de 2025, se situarà en l’antiga cuina amb un pati per a pacients i serà una unitat ampliada de salut mental per a atendre la població infantojuvenil amb fins a sis nous llits“, detallava en COPE ALCOI el gerent del Departament de Salut d’Alcoi; Alfredo Rizo.

En la reunió van participar representants tant de l’Hospital Verge dels Lliris com de la Universitat, demostrant així el compromís conjunt per a portar avant aquesta iniciativa. Per part de l’Hospital  van assistir la responsable d’Investigació, Ana Mesa; l’adjunta de docència, Rosa Revert i el cap d’Estudis, Raül Sandoval. En representació de la Universitat, van destacar el vicerector d’Investigació, Juan Mora; la degana de la Facultat de Ciències de la Salut, Rocío Julià i la coordinadora del grau de Medicina, Elena Ronda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *