El transport respira un any després de l’inici de la Guerra d’Ucraïna

Els transportistes de les nostres comarques han iniciat el 2023 amb un cert optimisme després d’un any que va portar diversos maldecaps al sector. Les nostres empreses de transport van haver d’enfrontar-se a superar les conseqüències que havia portat la pandèmia de la COVID-19 i a això va caldre sumar també l’augment de preus dels combustibles que va començar a produir-se arran de l’esclat de la Guerra d’Ucraïna fa just un any.

Des de l’Associació del Transport Comarcal, ASOTRAC, remarquen que malgrat que va ser un 2022 complicat no es va arribar al punt d’haver de realitzar expedients de regulació d’ocupació perquè l’activitat del sector es va mantindre amb una certa normalitat pese al difícil context global. Encara així no oculten els grans costos econòmics als quals es van haver d’enfrontar les empreses per la pujada de preus en els combustiblesara comencem a respirar una mica per les iniciatives que va posar en marxa el Govern Central i perquè el preu del gasoil ha baixat una mica en comparació a com estava mesos arrere. No és la panacea, però val més això que res“, confirmava el president de l’entitat en COPE ALCOI; Antonio Pascual. Aquest últim també confia en que siga un any d’estabilitatseguim molt pendents de les notícies que arriben d’Ucraïna, especialment de cara a les exportacions i importacions, i esperem que se solucione com més prompte millor un conflicte que no està sent beneficiós per a ningú a nivell global“, conclou.

Recordar que l’any passat el sector del transport va generar també una sèrie d’aturades per a mostrar el seu rebuig a la falta d’accions per part del Govern després de la pujada de preus en combustibles que va portar la invasió russa a Ucraïna. A la comarca les vagues no es van deixar sentir quasi en les empreses del sector segons confirmaven en aquell moment des de ASOTRAC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *