El temor als carbohidrats: cal deixar de consumir-los per a perdre pes?

La reducció dels carbohidrats -o fins i tot la seua eliminació- de la dieta quan es vol perdre pes és una creença estesa entre la població. No obstant això, esta -lluny d’ajudar a aconseguir els nostres objectius- pot perjudicar la nostra salut.

“Quan s’emmagatzemen en el cos van associats a molècules d’aigua. Si els lleves, perds eixa aigua. Baixes de pes ràpid, però l’objectiu no és perdre aigua, sinó grassa”, ha explicat Javi Picó, nutricionista, en declaracions a Cope Alcoi. I és que, al contrari del que es pensa, els carbohidrats són fonamentals per al cos. “Són sinònim de combustible en el cos. No podem llevar-los. Si eliminem els carbohidrats tindràs un dèficit d’energia, et sentiràs cansat”, afig el nutricionista.

“La gent pensa que té una bona alimentació, però realment molts d’ells no saben el significat d’això”, ha assegurat Picó. I és que segons publica el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa), després d’una enquesta realitzada a la ciutadaniael 75% de les persones consultades considera que porta una alimentació saludable. No obstant això, cauen en una sèrie de contradiccions. Un d’ells, el temor als carbohidrats.

Una mala alimentació també pot contribuir al desenvolupament de malalties. “La gran majoria de persones porten una alimentació alta en proteïnes, altes en greixos i alta en sucres. A conseqüència d’això, és una dieta pobra en vegetals. Això desencadena un dèficit de vitamines i minerals que dona pas a patologies com a obesitat, diabetis o hipertensió“.

Però, a què es deu este desconeixement? En gran manera, explica Picó, a una falta d’educació alimentària des de xicotets. I a això se sumen altres factors, com els anuncis publicitaris de menjar ràpid. Però també està influint el preu dels aliments. Recorrem al més barat, que no sempre és el millor per a la nostra alimentació. “Per exemple, si hi ha fruita i galetes al mateix preu, la gent opta per les galetes”, afig el nutricionista.

Imatge: Cope

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *