El PP manté que la conversió en zona de vianants d’Alcoi és il·legal i demana explicacions sobre les multes pagades

La polèmica sobre la conversió en zona de vianants del Centre d’Alcoi continua viva. El Partit Popular carrega de nou contra l’Ajuntament després de la roda de premsa de Jordi Martínez, regidor de Mobilitat Sostenible, del passat divendres i l’incident que es va desencadenar. Acusa el Govern local d’haver ‘ocultat informació’ als veïns i a la ciutadania durant l’elaboració de l’ordenança.

Va ocultar dades a la ciutadania. La sentència ho diu ben clar. En el procés d’audiència prèvia l’Ajuntament no va posar a disposició ni dels ciutadans ni dels grups de l’oposició una sèrie d’informes tècnics i de memòries que estaven en la seua possessió”, ha afirmat Carlos Pastor, portaveu popular.

A més, continua assegurant que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) dicta que l’ordenança de conversió en zona de vianants és il·legal, després que el PSOE els acusara de mentir a través de les seues xarxes socials. “La sentència diu clarament que l’ordenança és nul·la de ple dret per anar en contra de la Llei de Procés Administratiu. Una norma que va en contra d’una llei superior és una norma il·legal”.

Martínez va anunciar que l’Ajuntament recorrerà la sentència i que, mentre es resol el procés, tramitaran les sancions que s’imposen però no les cobraran. No obstant això, el PP va més enllà i demana explicacions sobre les multes que ja han sigut cobrades en aquests dos anys. “Com l’ordenança és nul·la íntegrament això vol dir que el procés sancionador també ho és. Les multes que s’han estat imposant durant aquests anys són nul·les. Retornarà el Govern els diners als ciutadans? Estaria bé que ens ho aclarira”, sentència el portaveu popular.

Asseure’s a consensuar

La formació popular denuncia que el Govern no ha atés ni als veïns ni a l’oposició i creuen que ha de rectificar. “El que hauria de fer el Govern és el que no ha fet en aquests anys, que és asseure’s de veritat amb veïns, comerciants i grups de l’oposició i tractar de trobar una solució consensuada amb tots”, afig Pastor.

I llança també un missatge a Compromís: que es pronuncie sobre la sentència..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *