El ponent dispararà les màximes a la comarca durant els pròxims dies

La Comunitat Valenciana deixa arrere les gelades i les baixes temperatures dels últims dies, per a endinsar-se en un ambient plenament primaveral i fins i tot quasi estiuenc.  El mercuri va començar a repuntar des d’aquest dilluns, i el vent de ponent ens deixarà una setmana càlida, amb valors per damunt dels quals són habituals a principis de març. De fet, cap a mitjan setmana entrarem en una escalada de temperatures, i a les nostres comarques s’aconseguiran els 25 graus i fins i tot es podrien superar aquests índexs.

Les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) apunten al fet que hui dimarts les màximes aconseguiran els 20 graus mentre que les mínimes se situaran en els 9 durant la pròxima matinada. A partir d’ací les màximes seguiran en ascens cada dia destacant els 24 graus del dimecres, els 25 del dijous o el divendres, els 27 del dissabte o els 28 als quals s’arribarà tant diumenge com dilluns que ve. Una situació quasi de ple estiu que dista molt del que va succeir fa just un any amb episodis prolongats de pluges que es van allargar des de mitjan març fins pràcticament principis d’abril. Respecte a les mínimes, l’AEMET pronostica més d’11 graus durant tots els dies i respecte a la situació climatològica tindrem durant tota la setmana cels despejats amb predomini del sol. Aquest episodi de temperatures càlides es repetirà també en totes les poblacions de la comarca i, per exemple, a Cocentaina es podrien aconseguir els 29 graus durant el cap de setmana mentre que en altres localitats com l’Orxa es podrien superar els 30 el mateix dilluns 13 de març, una cosa totalment inèdita per a la recta final de l’hivern.

El culpable d’aquest repunt, el ponent, bufarà amb força des del dimecres, especialment a l’interior centre de la Comunitat Valenciana. Cal recordar que cap a mitjan setmana es registraran ràfegues importants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *