El Jesuset del Miracle recorre els carrers d’Alcoi en un fred matí de gener

Alcoi ha tornat a viure la tradició del Jesuset del Miracle, una festa que recorda el robatori i la posterior troballa de les Sagrades Formes ocorreguts al gener de l’any 1568. La jornada central d’aquest costum ha transcorregut en un matí fred, i baix l’amenaça de la neu, però finalment tots els actes han pogut portar-se endavant amb total normalitat.

Els esmentats actes han arrancat passades les 9 del matí amb la ‘Missa del Tullidet, la qual recorda el moment en el qual Alcoi va saber que les Sagrades Formes havien aparegut. Minuts abans de les onze del matí la ciutat ha rebut al nou arquebisbe de València, Monsenyor Enrique Benavent, a les portes de l’església de Santa Maria i des d’allí ha començat la processó de trasllat del Santíssim Sagrament fins al Monestir del Sant Sepulcre on es venera a la imatge del Jesuset del Miracle. Seguidament ha donat inici la missa solemne i en la mateixa l’alcalde ha llegit el vot fet per la ciutat en 1569 per tal de recordar sempre els fets que donen origen a aquesta entranyable tradició. Poc abans de la 1 del migdia, les campanes del temple han anunciat l’eixida de la processó i a aquest vol general s’han unit també els bronzes de l’església del patró d’Alcoi. El Grup de Danses Sant Jordi ha obert la comitiva amb diferents balls populars i després ha destacat la presència de l’esmentada imatge del Jesuset del Miracle portada per xiquets. A continuació han pres part els representants de les entitats religioses de la ciutat mentre que el Santíssim Sagrament, portat baix pal·li pel Gremi de Llauradors, ha ocupat un lloc central en una processó que ha tingut també l’acompanyament de la Unió Musical d’Alcoi Monsenyor Enrique Benavent i Don José Luís Llopis, com a titular de les parròquies del Centre, han estat presents en la representació clerical de la processó i la Corporació Municipal, amb l’alcalde Toni Francés al capdavant, ha tancat l’acte. També l’Associació del Jesuset del Miracle, amb el seu president Jorge Ponsoda, ha tingut un paper destacat en aquesta cerimònia religiosa.

La solemne processó ha finalitat dins de la parròquia de Santa Maria quan ja començava a caure aigua-neu sobre la ciutat. Durant tot el matí la Colla de Campaners d’Alcoi ha fet sonar també diferents tocs manuals i repics en homenatge al Jesuset del Miracle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *