El Contrabando inicia l’últim dia de les Festes d’Alcoi

El fet que les Festes de Moros i Cristians s’hagen avançat en el calendari per a coincidir en cap de setmana ha motivat que el Dia del Alardo coincidisca enguany en 22 d’abril. La jornada ha començat a Alcoi amb la humorística Ambaixada del Contraban, un acte que ha tingut lloc a partir de les huit del matí en la Plaça d’Espanya. Un any més els Andalusos han demanat entrar a la ciutat per a poder fer comerç amb les seues mercaderies, i ajudar als cristians en la defensa de la Vila davant l’imminent atac de les forces de la mitja lluna, mentre que els Maseros s’han negat rotundament a això. Com és tradicional en el diàleg no han faltat les referències a l’actualitat, el bon humor i la ironia.

Després del curiós encreuament de paraules entre les dues formacions, l’Ambaixada ha finalitzat amb acord ja que els Maseros han acceptat l’ajuda dels àvids Contrabandistes per a fer front als moros que no tardaran molt a arribar a Alcoi en el matí d’aquest dilluns. El públic fidel que mai es perd aquest moment, malgrat el cansament acumulat després de quatre intensos dies de Festes, ha aplaudit al final en reconeixement a la tasca feta pels qui han declamat la singular Ambaixada.

Recordar que a partir de les deu del matí tindrà lloc l’Estafeta i Ambaixada Mora en la qual les hosts de la mitja lluna demanaran la rendició de la Vila d’Alcoi al capità cristià. Després de ser rebutjat començarà la disparada d’arcabusseria que finalitzarà amb la victòria dels moros. A la vesprada, des de les quatre i mitja, es repetirà el mateix ritual encara que en aquesta ocasió seran els de la creu els vencedors; una victòria que es materialitzarà amb l’hissat de l’ensenya de la creu a la part alta del castell. En total els festers alcoians cremaran hui més de tres mil quilos de pólvora per a acomiadar la trilogia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *