El clúster valencià de la cosmètica comença a prendre forma des d’Alcoi

El sector de la cosmètica tindrà el seu clúster en la Comunitat Valenciana, un fòrum que servirà per a atendre i escoltar els empresaris de cara a definir noves estratègies. Ho va anunciar ahir a Alcoi Nuria Montes, Consellera d’Indústria, durant la visita que va fer ahir a les noves instal·lacions de AITEX per a presidir la Mesa de la Cosmètica.

Montes va indicar que és fonamentalla interlocució amb els sectors econòmics” i va assegurar que aixòés la columna vertebral de la nostra Estratègia de Reindustrialització de la Comunitat Valenciana i són aquestes taules sectorials l’instrument de construcció d’aquesta estratègia”. A més va afegir que “des de la Generalitat entenem la política industrial a través del diàleg en un marc de clústers. Creiem que el sector de la cosmètica està prou madur per a formar part d’aquesta estratègia. És a dir, que a tenor les dades que presenta, està plenament justificada la configuració d’un clúster en la Comunitat Valenciana com un nucli d’especialització i generació de valor“, va apuntar. Finalment va concretar més detalls sobre l’Estratègia de Reindustrialitzacióno serà un document estàtic, efectista i sense seguiment, sinó que l’estem dissenyant com un full de ruta totalment dinàmic i adaptable, un canal permanent de participació sectorial de la indústria en les polítiques públiques que permeta avaluar-les de manera contínua i adaptar-les a les necessitats canviants de manera àgil i senzilla“, va concloure. La Consellera va estar acompanyada en aquesta visita a AITEX per Felipe Carrasco, secretari autonòmic d’Indústria, i va remarcar que eixa Estratègia de Reindustrialització de la Comunitat Valenciana abordarà elements crucials per a abordar el futur del nostre teixit empresarial.

Indicar que segons les dades de l’Institut Valencià d’Estadística (IVE), el sector de la cosmètica en la Comunitat Valenciana representa aproximadament el 14% del total nacional en nombre d’empreses. La indústria cosmètica està formada per més de dues-centes empreses en la Comunitat Valenciana. La importància del sector radica en un elevat volum d’activitat econòmica i d’ocupació. Aquesta indústria ha experimentat un creixement anual en 2023 pròxim al 7% respecte a 2022.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *