Dona’m la mà: quan la solidaritat traspassa les aules a Alcoi

 

Ajudar al proïsme. Així podria definir-se, en línies generals, el projecte d’aprenentatge-servei que aquest curs han dut a terme els alumnes de sisé de Primària del col·legi Sant Roque. ‘Dona’m la mà’, una iniciativa en la qual no sols s’han centrat en un col·lectiu.

Amb la seua ajuda a les dones de Càritas com a eix central, han treballat en favor dels ancians, del medi ambient, dels immigrants, de les persones amb les necessitats especials… I els alumnes, els vertaders protagonistes del projecte, ho han contat en Cope Alcoi. “Sorprén que uns xiquets tan xicotets hàgem canviat a unes persones que mai havien tingut a gent que els ajudara“, confessa Carmela, una de les estudiants que ha col·laborat.

Abans d’iniciar aquestes activitats, explica Carmela, les dones del projecte eren persones que només coneixien a la gent de Càritas. “Comencem amb una taula redona, en la qual ens van contar les seues vides, que són molt dures. Vam fer tallers amb elles, vam ajudar acadèmicament als seus fills algunes vesprades a la setmana…”.

I precisament amb la seua col·laboració, van ampliar el projecte a altres col·lectius. “Vam ser amb elles a l’Emilio Sala a estar amb els avis, perquè les dones se sentiren acollides per la societat per a ajudar a altres persones necessitades”, conta Elena, una altra de les alumnes.

A més, han estat tan implicats en el projecte que, fins i tot, han realitzat activitats fora de l’horari escolar. “Una va ser anar a la serra de Mariola a recollir plantes medicinals amb les quals vam fer sabons en classe“, afirma Pau, estudiant també del col·legi.

I com a acte final es va fer una festa en la residència de la Tercera Edat Pintor Emilio Sala amb tots els participants, tal com ha assegurat Jorge, el quart alumne que ha estat en Cope Alcoi parlant del projecte.

El projecte SOS Mariola

Són ja diversos els projectes d’aprenentatge-servei realitzats en el col·legi Sant Roque que han rebut premis nacionals. L’últim d’ells, que va ser entregat divendres passat 16 de juny, al projecte SOS Mariola. “Vam ser una representació de tota la promoció a Madrid a recollir aquest premi”. Es refereix Paco Pascual, docent del col·legi Sant Roque i impulsor d’aquestes activitats, al Premi Nacional a l’Ecoinnovació de la Fundació Endesa.

“Els xiquets van netejar 122 km de la Mariola, van recuperar la campana del santuari d’Agres, van ajudar a la no extinció de l’ovella valenciana i la gallina alacantina i van fer un servei a Càritas Alcoi regalant 40 litres d’oli”. Aquestes són algunes de les activitats que s’han dut a terme amb els alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *