Dèsset màquines i 1.240 tones de sal preparades davant possibles nevades a Alacant

El Ministeri de Transports ha posat ja en marxa el pla especial de viabilitat hivernal, un operatiu que dota dels mitjans necessaris a la província per a afrontar les conseqüències que puguen portar a les nostres carreteres l’arribada de possibles nevades. En esta ocasió el Govern Central ha previst per a la província d’Alacant dèsset màquines llevaneu i 1.240 tones de sal tal com es va explicar ahir a Castalla durant la presentació d’aquest dispositiu especial.

En el seu conjunt, el pla de viabilitat hivernal 2023-2024 compta enguany en tota la Comunitat Valenciana amb 62 màquines llevaneu, de les quals 61 són d’empenyiment i una dinàmica coneguda també com a turbo fresa. A més es contemplen 6.785 de fundents, la qual cosa es refereix a clorur sòdic i clorur càlcic en forma sòlida que és la coneguda ix que es tira en les carreteres. A això se li uneix la salmorra, que és el material dissolt en aigua. Les principals actuacions que es duen a terme amb este pla de serveis viaris són la prevenció de la formació de plaques de gel sobre les calçades, mitjançant l’estés de fundents, i la informació als usuaris de les carreteres de qualsevol incidència amb l’antelació suficient i la retirada de neu, minimitzant les incidències en el trànsit. Precisament en aquesta última qüestió va incidir ahir la delegada del Govern en la Comunitat Valencianaés un compromís del Govern d’Espanya i del Ministeri de Transports millorar la informació que reben els conductors en estes temporades hivernals i també treballem per millorar les infraestructures i eliminar la petjada de carboni“, va concloure Pilar Bernabé.

El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana a través de la Demarcació de Carreteres és el que impulsa esta campanya en la Xarxa de Carreteres de l’Estatestarà operativa fins al 30 d’abril de 2023. La campanya se centrarà fonamentalment en l’atenció a autopistes, autovies i vies amb major densitat, les carreteres d’accés a les capitals de província i les vies a poblacions amb més de 20.000 habitants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *