David Antolí i Jordi Seguí guien hui als Glorieros de les 28 Filaes

Alcoi viu hui un dels dies més esperats, la jornada que marca el començament de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi. Els actes estaven previstos per a ahir, Diumenge de Pasqua, però la pluja va impedir que la desfilada dels Gloriers poguera començar a les deu del matí davant les portes de l’Ajuntament de la ciutat.

A les deu del matí, com és habitual,  s’inicia la desfilada des de la Plaça d’Espanya després de la interpretació de l’Himne de Festes i el volteig general de campanes des de l’església de Santa María efectuat manualment per la Colla de Campaners d’Alcoi. Els heralds de la ciutat, al costat dels trompeters, obriran la comitiva i donaran pas als 14 Glorieros del bàndol moro encapçalats per David Antolí, el Sergent Major de les forces de la mitja lluna “sembla que gue ahir però, a causa de l’aturada de la pandèmia, han passat ja sis anys des que vaig ser elegit per al càrrec. Aquesta serà la meua última Gloria com a Sergent Moro i segur que serà molt especial per a mi“, assegurava dimecres passat en el programa #LaNostraFesta de COPE ALCOI que condueix Carlos Taléns. Després dels moros arribaran els cristians i en aquest cas Jordi Seguí centrarà totes les mirades en el seu segon any com a Sergent Major de les tropes de la creués un dia molt esperat per tots els alcoians, espere gaudir-lo al màxim i que el temps ens acompanye“, manifestava en declaracions a aquesta emissora.

La Glòria seguirà pel carrer Pintor Casanova fins a dirigir-se al Casal de Sant Jordi. Des d’allí, després d’una oportuna parada, reprendrà el trajecte per a seguir per Sant Tomàs on les esquadres giraran a l’església de Sant Jordi en homenatge al patró de la ciutat. Els Glorieros prosseguiran pels carrers del Centre fins a la Avinguda del País Valencià i després s’encaminaran fins a la Zona Alta. Al migdia serà quan inicien el tram final de l’acte pel carrer Sant Nicolás fins a confluir en la Plaça d’Espanya; punt en el qual culminarà el pregó fester amb el tret d’una  mascletà.

Ací pots escoltar el programa #LaNostraFesta del passat dimecres:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *