Controls d’alcoholèmia a genets i conductors de carrosses durant les Entrades d’Alcoi

 

La Policia Local d’Alcoi realitzarà, un any més, controls d’alcoholèmia a genetes i conductors de carrosses durant les Entrades de les Festes de Moros i Cristians.

Es tracta d’una de les mesures que forma part del dispositiu de seguretat que ha preparat l’Ajuntament d’Alcoi per a aquestes Festes. “Evita totalment que aquells que estaran damunt d’un animal de domatge o d’un dispositiu d’arrossegament d’una carrossa i que ixen a l’Entrada no propicien cap accident”, assegurava Raül Llopis, regidor de Seguretat, en declaracions a Cope Alcoi. La mesura va ser posada en marxa abans de la pandèmia i va resultar positiva.

El dispositiu de seguretat s’ha duplicat respecte a l’any passat. “El més notori és que és un dels dispositius més amplis, possiblement el més ampli, que hi ha hagut en la història. Estem parlant de 615 persones al dia que, en una totalitat de quatre dies, són més de 2.000 persones treballant en la seguretat dels nostres conciutadans i d’aquells que ens visiten”, apuntava el regidor.

I el reforç de la seguretat no se centrarà només en el Centre d’Alcoi. “No podem deixar de costat els nostres parcs naturals, les urbanitzacions i els habitatges i finques que hi ha repartides pels barris de la ciutat. Hi haurà un ampli dispositiu perquè es puga complir en qualsevol moment amb els incidents que hi haja i no exclusivament amb els relacionats amb els actes i la festa”, afirmava Llopis.

Repartiment de pólvora

Al voltant del repartiment de pólvora per al Dia de l’Alardo també s’ha desplegat un dispositiu de seguretat. La Guàrdia Civil supervisarà el lliurament del material explosiu que tornarà a realitzar-se en el Baradello de Moya.

“S’han demanat 3.200 quilograms de pólvora. L’any passat ja es van repartir envasats en eixes cantimplores que els festers utilitzem per a l’alardo”, explicava Llopis. Enguany es dispararan 200 quilos més que l’any passat i hi haurà també més tiradors. En concret, 650 llicències noves i un total de 2.330 participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *