Controlat el brot de sarna en el Departament de Salut d’Alcoi

Des de mitjans de la setmana passada no s’han detectat nous casos de sarna en les poblacions pertanyents al Departament de Salut d’Alcoi, tot això després que des de principis de febrer s’incrementaren els contagis arran del brot que s’hi havia produït a les nostres comarques. Els esmentats casos van afectar especialment els més xicotets i es van donar tant en centres educatius d’Alcoi com en altres punts de la comarca com Benimarfull.

Des de la nostra àrea sanitària incideixen en què els casos que van saltar dies arrere corresponen a transmissions familiars i reiteren que no hi ha hagut transmissió comunitària en els col·legis. A més apunten que s’ha fet una revisió a prop de 1000 escolars, sense deixar de costat el personal dels mateixos centres educatius, i aquest procediment ha determinat que no hi ha nous casos de sarna. Carlos Vilaplana, Director d’Atenció Primària en el Departament d’Alcoi, indica que els casos de sarna són més comuns del que pensem i posa l’accent en el fet que solen ser més abundants en la població infantilla sarna és una parasitosi que no està erradicada i fins i tot es dona durant tot l’any. Moltes vegades els brots es generen perquè els més xicotets no tenen el mateix control de mesures sanitàries que tenim els adults“, afirma. Vilaplana també ha reiterat en COPE ALCOI la importància de que seguisquen estrictament el tractament recomanat pels professionals sanitaris tots aquells que han patit la patologia “prendre la medicació en la pell o per via oral, segons les circumstàncies, i evitar el contagi, llavar la roba o frenar qualsevol situació que puga provocar l’expansió del paràsit“, ha significat.

Indicar que el brot va deixar més de 50 casos a Alcoi i 4 a Benimarfull. També es van donar dos casos aïllats a Ibi encara que aquests no constituïen cap brot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *