Concentració també a Alcoi per a reclamar més suport a l’educació pública

La Plaça d’Espanya d’Alcoi ha acollit aquest matí una concentració en defensa de l’educació pública. Prop d’un centenar de persones de la ciutat, però també d’altres municipis de la comarca, han protestat contra les polítiques que en matèria d’Educació s’estan implantant des del Consell.

Els manifestants han mostrat el seu rebuig a la retallada d’unitats a la comarca, la qual cosa que afecta a Alcoi a col·legis com El Romeral, i han reclamat millors condicions laborals per al professorat. També s’ha qüestionat el districte únic i l’increment de la ràtios a les aules mentre que s’ha llegit un manifest en el qual també s’instava un major foment de l’ús del valencià en l’ensenyament. Finalment s’ha instat a participar en la gran marxa convocada a Alacant aquesta vesprada.

Una jornada marcada pels serveis mínims

Els sindicats xifren en què més d’un 60% han secundat la vaga en aquestes comarques en una jornada en la qual la Conselleria d’Educació va traçar un pla per a garantir els serveis mínims. Tots els centres educatius havien de comptar amb la presència d’una persona responsable de l’equip directiu, a exclusió d’activitats lectives.

En els centres educatius d’Infantil i Primària havia d’haver-hi un mestre per cada etapa, amb un mínim d’un docent per cada quatre unitats. En Educació Infantil havien de ser presents dos educadors en el cas que el col·legi tinguera cinc o menys unitats i tres si es donara la situació d’hi haguera més de cinc.

En Educació Especial tan sols havia d’haver-hi dos educadors per cada cinc unitats i en els instituts, escoles d’idiomes o ensenyaments artístics tan sols s’havia contemplat un docent per cada etapa educativa, amb un mínim d’un professor per cada deu unitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *