Compromís mou fitxa i denuncia retallades en matèria educativa a les nostres comarques

Compromís ha expressat el seu malestar davant la proposta d’arranjament escolar que ha proposat la Conselleria d’Educació per a les nostres comarques. Aquesta, com ja va informar COPE ALCOI fa uns dies, contempla l’eliminació d’unitats en alguns centres educatius de la comarca com el Romeal d’Alcoi.

Des de la formació política han expressat el seu desacord amb mesures com la retallada pressupostària per a la construcció o reforma de centres educatius, així com la llei de llibertat educativa. Els diputats Gerard Fullana i MJ Calabuig han detallat com aquestes decisions afectaran les comarques, estimant en 16 milions d’euros la reducció en inversions per a la reforma o construcció de centres educatius. D’altra banda, denuncien que es generarà “una autèntica competència” entre col·legis a causa del Districte Únic, i qualifiquen la Llei de Llibertat Educativa com “una normativa que provocarà confrontacions entre famílies i centres“.

Al marge d’això, recorden que l’arranjament proposat per la conselleria suposarà l’eliminació de 6 unitats en Alcoià i Comtat, totes en col·legis públics. Municipis com Alcoi, Cocentaina, Ibi, Tibi i el centre rural d’Agres-Alfafara-Gaianes es veuran afectats.  Tots dos diputats coincideixen a assenyalar que la mesura agreuja la situació de despoblació que pateixen algunes xicotetes localitats de la comarca i incideixen en què contribueix a dificultar l’accés a l’educació pública.

Des de Compromís també han anunciat ¶diverses accions que portaran avant. A nivell comarcal proposen que es debata una moció en defensa de l’escola pública en les sessions plenàries dels diferents Ajuntaments de les poblacions de l’Alcoià i El Comtat. En l’àmbit autonòmic, han presentat un recurs davant el TSJ sol·licitant la paralització cautelar del Districte Únic “i presentarem una petició en Les Corts per a destituir el Conseller d’Educació“, comenten Fullana i Calabuig. Finalment, mostren el seu suport a la vaga educativa convocada per a aquest dimecres 22 de maig.

Al costat de Gerard Fullana i MJ Calabuig han estat a Alcoi  altres dirigents polítics de Compromís de la comarca. Han acompanyat als dos diputats Álex Cerradelo (vicealcalde d’Alcoi), Jordi Pla  (alcalde de Cocentaina), Aitana Gandia (vicealcaldessa d’Ibi) i Patri González (portaveu a Alfafara).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *