Cocentaina aprova una moció contra la violència masclista

El ple ordinari de l’Ajuntament de Cocentaina corresponent al mes de juliol va aprovar dijous passat una moció contra la violència masclista. La mateixa fou recolzada pels vots a favor de l’equip de govern, integrat per PSPV i Compromís, mentre que en l’oposició el PP es va abstindre i des de VOX van votar en contra.

Javier Sansalvador, regidor de Serveis Socials, fou l’encarregat de llegir un text en el qual també demanava renovar el Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere, signat en 2017, i redactar el Pla de Diversitat Sexual de la localitat. A més va instar a fer front a “la deriva feixista, masclista, lgtbifóbica i racista que s’està vivint a la Comunitat Valenciana amb el recent canvi de signe polític tant en la Generalitat com en alguns ajuntaments valencians“, va sentenciar. Amb la moció, Javi Sansalvador va apostar també per “encoratjar als ajuntaments així com a les institucions públiques a continuar garantint els drets socials“, així com a “vetlar pels drets humans i per la democràcia, per la igualtat entre homes i dones, pels drets LGTBIQ+ i per erradicar qualsevol classe de violències masclistes“, va concloure en la seua intervenció.

Des del Partit Popular van justificar la seua abstenció al·legant que no compartien l’exposició de motius i des de VOX van qüestionar la Llei de Violència Masclista afirmant que la mateixa havia sigut un instrument ideològic de confrontació entre homes i dones. L’executiu va lamentar la postura d’aquests dos últims partits i van manifestar el seu compromís de continuar treballant “en la protecció dels drets per a fer de Cocentaina un lloc segur i amable per a totes les persones“, van assegurar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *