Cocentaina aprova un Pressupost de més de 12 milions per a 2024

Cocentaina ja té Pressupostos Municipals per a 2024, uns comptes que superen els 12 milions d’euros i que van ser aprovats en un ple extraordinari celebrat a l’Ajuntament de la Vila Comtal a primera hora del matí del Dijous Sant. L’equip de govern, format per PSPV i Compromís, va donar suport a l’esmentat Pressupost mentre que el Partit Popular va votar en contra i des de VOX es van abstindre.

Cal destacar que els números planificats per a enguany suposen un  7% més respecte al 2023, la qual cosa representa uns 830.000 euros, i darrere d’aquest increment destaquen les despeses de personal que han pujat un 5% a causa de l’augment de salaris, la contractació de personal essencial o l’aposta per l’ocupació pública en comptes de recórrer a serveis externs per a cobrir places com les de socorrista en la piscina municipal. Tot això suposa més de 287.000 euros. Al marge d’això, s’han destinat 20.000 euros a la nova partida de Nucli Històric i s’ha contemplat ampliar les prestacions per a la gestió de residus, la Fira de Tots Sants, el Servei d’Ajuda a domicili o el Programa de Menjar a Casa. En matèria d’inversions destaca la remodelació interior del Centre Cultural El Teular o l’adequació de la Avinguda dels Moreres mentre que quasi 3’7 milions es destinen a sufragar els costos de la llum arran de l’acord energètic que té subscrit el Consistori amb la Diputació d’Alacant i que caduca en aquest 2024 “s’ha hagut de fer un autèntic encaix de bolillos per a cobrir totes les necessitats de l’Ajuntament i compaginar-lo amb la despesa que suposa aquest contracte“, va manifestar l’edil d’Hisenda; Marisa Abad.

Per a l’alcalde de la capital del Comtat, el Pressupost aprovat és ajustat igual que va remarcar en el ple que el Govern Local ha buscat el màxim consens de cara a tirar-lo avant. En aquest sentit va apuntar que per a l’elaboració del document es va donar participació als grups de l’oposició i a l’Associació de Veïnsés un pressupost que aposta clarament pels serveis públics i per a garantir la igualtat d’oportunitats i la dinamització social, econòmica i cultural de Cocentaina“, va dir Jordi Pla.

Des del PP van justificar el seu vot en contra assenyalant que no era un Pressupostambiciós” i van assegurar que amb el mateixCocentaina queda immersa en una profunda paràlisi ja que a penes es contemplen inversions i fins i tot s’estan deixant perdre subvencions d’organisme com la Diputació d’Alacant“, va significar el portaveu de la formació; Borja Jornet. Finalment VOX va lamentar que no s’hagueren contemplat qüestions com més suport econòmic per al manteniment del poble o la revitalització dels barris del Raval i la Vila segons va manifestar la líder del partit; Victoria Fernández.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *