Circular amb patinet elèctric de manera irresponsable té multa: estes són les obligacions per als conductors

L’ús dels patinets elèctrics cada vegada està més estés. Són vehicles de mobilitat personal (VMP) que han de circular pel carril bici al costat de les bicicletes i, en cas de no haver-hi, per la carretera. No obstant això, el seu ús pot provocar un perill extra per a la seguretat viària i també per als vianants quan no se circula amb responsabilitat.

I és que hi ha algunes accions que estan prohibides. Per exemple, portar auriculars mentre circules amb el teu patinet. També usar el telèfon mòbil un comportament sancionable, que pot comportar una multa de 200 euros.

A més, igual que si circules amb qualsevol altre vehicle, estàs obligat a sotmetre’t a les proves d’alcohol i drogues. Les sancions són les mateixes que per a la resta de conductors, multes que poden arribar fins als 1.000 euros. Sanció també de 100 euros si va més d’una persona damunt del patinet.

Atent al moment en el dia en què condueixes. Si és de nit hauràs de comptar amb enllumenat o, en defecte d’això, llums reflectores.

Sabem que no fa falta carnet per a conduir un d’estos vehicles. Tanmateix, és necessari comptar amb una assegurança? De moment això tampoc és obligatori.

Prohibició de pujar patinets als trens 

Fa uns dies va entrar en vigor la mesura en la qual RENFE impedeix pujar als trens els patinets elèctrics. Aquesta prohibició ve fonamentada per “la situació de perill generada davant incendis de bateries que s’han registrat en alguns transports públics per la seua manipulació, desperfectes per colps, pas del temps o la utilització de carregadors diferents“, van argumentar en la reunió del Consell d’Administració de la companyia del passat 27 de novembre en la qual van acordar aquesta restricció.

No es poden pujar als trens de Rodalia, ni al Alvia, Avant, Avlo, Euromed i Intercity ni a l’AVE. La mesura també afecta a qualsevol altre dispositiu de mobilitat personal elèctric o amb bateries, excepte als vehicles de persones amb mobilitat reduïda i les bicicletes elèctriques.

Renfe avisa que obligarà a abandonar el tren qualsevol viatger que porte un objecte o vehicle que represente un risc per al funcionament del comboi o per a la seguretat dels altres viatgers. En les estacions s’informarà de la prohibició d’accedir als trens amb patinets elèctrics i es podran fer inspeccions aleatòries.

Imatge: Cope

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *