Cap on camina el sector de la cosmètica?. Els professionals del sector l’analitzen des d’Alcoi

La indústria de la cosmètica és un dels pilars del teixit econòmic d’Alcoi i el sector avança amb pas ferm cap al futur de la mà de les noves tecnologies. Els reptes que té al davant, i també casos d’èxit, van ser exposats recentment en la jornada que per a aquest fi va acollir la nova seu d’AITEX.

Destacats experts van intervindre en les sessions programades per a abordar com la intel·ligència artificial està obrint noves possibilitats en la indústria cosmètica. També es va posar sobre la taula que la realitat virtual, el metavers o la realitat augmentada tindran un paper rellevant en el futur del sector mentre que conceptes com la transparència o la propietat intel·lectual, tindran especial interés en el futur. D’altra banda, des d’AITEX van posar de manifest les inversions que ha fet el centre en 2023 per a donar servei a les empreses del sector i van exposar assumptes referits als controls de qualitat, els microplàstics o la biodegradabilitat en cosmètica. D’igual forma, AITEX va aprofitar l’ocasió per a explicar els passos de creació d’un serum amb extracte de pell de plàtan i ‘orujo’ de raïm. Finalment, es va aprofundir sobre les mesures per a la protecció del consumidor a través d’iniciatives que avaluen el risc en el sector «estem davant una trobada que s’ha posicionat com el principal espai per a poder parlar d’aquest sector. Un esdeveniment irrepetible perquè aquest edifici és el marc per a albergar a investigadors i experts en innovació, amb l’objectiu de col·laborar per a aconseguir que les empreses siguen més competitives, va dir León Grau; el president de la institució.

Aquesta trobada va acabar amb una taula redona en la qual es va debatre l’impacte que pot tindre la intel·ligència artificial en el futur de la bellesa i de la cosmètica, aportant interessants idees sobre regulació i formació dels futurs professionals del sector. Finalment, cinc empreses líders del sector van donar a conéixer els seus productes estrela.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *