Campanya de Pressupostos Participatius d’Alcoi en marxa. Les dates que has de tindre en compte

Alcoi ha posat en marxa una nova campanya dels Pressupostos Participatius i ja van deu anys en què la ciutat fa possible aquesta iniciativa. Cal recordar que s’han tornat a reservar un total de 400.000 euros per a destinar-los a l’execució dels projectes que plantegen els ciutadans per mitjà d’aquest procés, una quantitat de la qual 320.000 corresponen a inversió i 80.000 a despesa corrent.

El passat 18 de setembre va començar el període de presentació de propostes en la urnes repartides per diferents edificis d’Alcoi o en les seus de les associacions de veïns així com telemàticament en www.alcoiparticipa.com. Juntament amb aquesta iniciativa, s’han convocat tallers participatius en els quals se seleccionaran idees que seran incorporades a la llista final de votacions amb segell d’autenticació i que no necessitaran d’avals. Aquestes convocatòries seran els dies 20 i 27 de setembre, així com el 25 d’octubre, a partir de les sis de la vesprada en la seu de l’Associació de Veïns de la Zona Nord. Respecte als avals, cal destacar que les propostes que es plantegen en línia hauran d’aconseguir com a mínim cinquanta. Els projectes que aconseguisquen aquestos suports, i superen la viabilitat tècnica, passaran a votació; fase està ultima que tindrà lloc entre el 4 i el 10 de desembre tant en les urnes com en web. Abans del 31 de desembre sabrem els resultats finalspoden participar tots els alcoians majors de 16 anys, empadronats a Alcoi, i animem que la gent se sume a aquesta oportunitat que tenim els alcoians de poder plantejar aquells projectes que considerem que poden ser una realitat a la ciutat“, indica la regidora de Democràcia Participativa; Aroa Mira.

En l’última dècada s’han realitzat 76 actuacions proposades a través de la campanya dels Pressupostos Participatius. D’aquestes, segons la informació facilitada per la regidoria de Participació Ciutadana, s’estan realitzant o a punt d’executar un total de 16.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *