Batoi continua patint problemes amb les olors de clavegueram

Posar un peu al carrer i que et reba una forta olor de claveguera no ha de ser una situació agradable. No obstant això, és el que viuen des de fa anys els veïns del barri de Batoi d’Alcoi.

Les fortes olors que desprenen els abocaments d’una indústria agroalimentària del polígon del Castellar arriben a diferents punts del barri, una cosa que els veïns porten anys reivindicant.

En 2021 es va intentar solucionar creant una xarxa separativa que portara l’abocament del polígon fins al col·lector del carrer Sotarroni, on arriba també l’abocament dels residents. Es va instal·lar una trapa basculant per a evitar possibles filtracions. No obstant això, lluny de millorar, la situació ha empitjorat. “Una part del barri suporta les olors que emanen tant del clavegueram com dels desguassos dels habitatges. No són lògiques ni les molèsties inicials ni les conseqüències d’una intervenció posterior insuficient”, ha assegurat Mari Carmen Paredes, edil de Guanyar Alcoi, en declaracions a Cope Alcoi.

Abans de les actuacions dutes a terme en 2021, el problema s’ocasionava per l’evacuació d’abocaments que es realitzava per un ramal molt superficial i en mal estat. Això provocava que les olors es filtraren fàcilment fins a la superfície. L’absència d’una xarxa separativa dels vessaments industrials i domèstics provocava saturacions puntuals en la xarxa, agreujats pel funcionament limitat del col·lector del barri.

Des de Guanyar Alcoi insten el Govern municipal que solucione urgentment este problema. “Els veïns i veïnes no poden conviure ni un dia més amb unes olors insalubres i insuportables”, ha puntualitzat l’edil. Paredes critica, a més, el plantejament que des d’un primer moment s’ha fet d’esta problemàtica. “Una vegada més presenciem com es malbaraten temps i diners públics sense haver arreglat el problema per no haver-lo plantejat bé inicialment”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *