Arriba la pluja a Alcoi després de més d’un mes sense precipitacions

Toca traure el paraigües de l’armari perquè el dilluns ha arrancat amb una imatge que no véiem des de fa més d’un mes: la de la pluja.

Prop de les set i mitja del matí ha començat a ploure a Alcoi i està previst que seguisca així al llarg de tot el matí. Segons les dades oferides pel pluviòmetre del Cercle Industrial d’Alcoi, no s’han registrat precipitacions a la ciutat des del passat 24 d’octubre.

De cara a la vesprada i a les pròximes jornades, no s’esperen més precipitacions, tal com informa l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Quant a la previsió per al pont de la Constitució, podrien tornar les pluges a partir del dijous. “El pont començarà amb un temps estable, assolellat entre dimarts i dimecres. Temperatures una mica fresques, ambient humit i fred en les primeres hores del matí. L’arribada d’una nova borrasca frontal no gaire activa entre els dies 7 i 8 deixarà algunes precipitacions més quantioses a les comarques de l’interior de la província d’Alacant”, ha explicat Jorge Olcina, catedràtic de Climatologia de la Universitat d’Alacant (UA), en declaracions a Cope Alcoi.

Entre el divendres i el diumenge es tornarà a registrar un temps estable, assolellat i amb temperatures que augmentaran algun grau respecte a les jornades anteriors.

Una tardor seca

Alcoi deixa arrere el mes de novembre més sec dels últims 40 anys. Segons xifres del pluviòmetre del Cercle Industrial d’Alcoi, no s’ha registrat ni un sol dia de pluja a la ciutat, és a dir, zero litres per metre quadrat.

Si es tira la vista arrere, es pot comprovar que hi ha hagut mesos de novembre poc plujosos. En 2017, per exemple, només va haver-hi precipitacions durant dues jornades. O en 2009, amb un sol dia de pluja. No obstant això, si s’analitzen les dades dels últims ciuarenta anys, no es registra un altre mes tan sec com aquest.

I si a això es suma que a l’octubre tan sols va ploure dos dies, podríem estar parlant de la tardor més seca que es recorda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *