Arranca la Fira del Tèxtil a València amb una important presència d’AITEX

Aquest dimarts ha arrancat a València l’edició 2023 de la Fira Home Tèxtils Premium by TextilHogar, l’esdeveniment en el qual es presenten les principals tendències del sector del tèxtil per a l’any vinent. La Fira estarà en marxa fins al 22 de setembre i a ella acudeixen un bon nombre d’empreses valencianes sent el 40% de les nostres comarques de l’Alcoià i el Comtat.

AITEX no ha faltat a aquesta gran cita amb un dels majors aparadors del sector i ho fa amb la intenció de presentar les seues línies d’investigació i projectes enfocats a la tèxtil llar. A més donarà a conéixer un estudi de Mercat de tèxtil llar i Hàbitat sobre el comportament del consumidor tèxtil llar a Espanya. Tot això anirà acompanyat de la presentació dels  certificats per a tèxtil llar: Standard 100 by OEKO-TEX®, suavitat, confort per a moquetes i catifes, teixits durables, certificat IMO per a embarcacions, biodegradabilitat i compostabilidad i antimicrobià (antibacterià i antifúngica). Un altre dels aspectes clau de la presència de AITEX passa per donar a conéixer la seua oferta formativa, posant especial èmfasi en els màsters que s’impartiran a Alcoi de la mà d’ESIC, al mateix temps que es presenta un estudi de les sis tendències que seran protagonistes en la tèxtil llar al llarg del pròxim anyla base ecològica i la base tècnica és el que prima sobre aquestes sis, és com la tendència més transversal de totes“, explicava en COPE ALCOI Carmen Jover; responsable de formació en AITEX. Aquesta última fa referència també a la recuperació del tèxtil després d’uns anys complicatssom un sector lluitador i aconseguim donar un gir a l’adversitat en la pandèmia per a reinventar-nos i adaptar-nos al que exigia el mercat en aqueixos moments. Després de tot, aquesta Fira s’afronta amb molt d’optimisme“; remarca.

La principal Fira tèxtil es desenvolupa en el recinte firal de la capital del Túria al llarg de huit pavellons repartits en 90.000 metres quadrats de superfície expositiva. De la comarca són en concret 13 les firmes presents en la convocatòria del 2023.

Ací pots escoltar l’entrevista amb Carmen Jover:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *