Arranca la construcció de 18 habitatges intergeneracionals per a regenerar El Partidor

Regenerar el barri del Partidor d’Alcoi és un dels objectius que es persegueixen des de fa uns anys i ara es fa un nou pas cap avant en un projecte del qual ja parlava el Partit Socialista en la campanya per a les Eleccions Municipals de 2019. I és que ha començat ja la construcció d’un edifici de 18 habitatges intergeneracionals en el barri del Partidor, en concret a Sant Mateu 102 i 104, placeta Les Eres. Els treballs, que han sigut adjudicats per 1.984.844,53 euros (IVA inclòs), inclouen a més els equipaments i jardins privats per als usuaris, així com locals i jardins d’ús públic per al barri.

L’immoble que s’ha previst en la zona, comptaria amb allotjaments per a joves i persones d’edat avançada igual que s’ha previst habilitar espais comuns i jardins. A més, la planta baixa tindrà zones accessibles per als veïns del barri mitjançant entrada controlada “és tracta d’unes obres molt reivindicades per la ciutadania en general i especialment pels veïns del Partidor. Amb aquest projecte, a més de millorar la qualitat de l’espai i contribuir a la regeneració del barri, pretenem dotar d’oportunitats i major qualitat de vida tant a joves com a persones majors, col·lectius que seran els principals beneficiaris“, destaca la regidora d’Habitatge; Tere Sanjuán.

La construcció apostarà per qüestions com la sostenibilitat i servirà per a consolidar un entorn del centre històric d’Alcoi que ha patit una important degradació en els últims anys. D’igual forma fomentarà la relació veïnal i la vida autònoma igual que es tindrà en compte el reforç de l’accessibilitat en els allotjaments així com en zones comunes de l’edifici. Recordar que el pressupost base de licitació és de 2.025.351,56 euros i el termini d’execució de 21 mesos. Finalment el projecte compta amb una ajuda de 810.000€ dins del marc del Programa de Foment de la Regeneració i Renovació urbana i rural (ARRUR) del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021. Aquesta quantitat, segons informa el Consistori, ha servit per a finançar part dels honoraris i de les obres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *