Alcoi supera el 26 °C al desembre i bat rècords de temperatures

La calor continua sent la protagonista d’este desembre. El mes que va començar amb temperatures moderades, amb mínimes al voltant dels 4 °C, que, en els últims dies, s’han disparat de nou. Este dilluns 12 de desembre, segons dades d’AVAMET corresponents al termòmetre d’ACIF, es van aconseguir a Alcoi els 26,4 °C, la temperatura més alta registrada en un mes de desembre.

I la situació, com no podia ser d’una altra manera, sorprén la ciutadania, perquè pràcticament a meitat de desembre la gent va fins i tot en mànega curta. “La veritat és que es fa un poc rar eixir a córrer i haver d’anar en mànega curta en ple mes de desembre. S’està fent un poc estranya la temperatura d’estos dies”, ha contat a Cope Alcoi un corredor de la nostra ciutat que espera l’arribada del fred. “Esperem que comence a baixar i que comencem a veure un poc ja l’hivern més a prop, perquè això no és molt normal”.

Este dimarts toca seguir també molt pendents del termòmetre, perquè l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu màximes que poden arribar de nou als 26 °C.

No obstant això, en les pròximes jornades registrarem una caiguda de les temperatures i li veurem la cara al fred. Les màximes rondaran, a partir d’este dimecres i -almenys- fins al diumenge, els 15 °C. Les mínimes aniran baixant progressivament i el diumenge podríem arribar fins als 3 °C. “Després d’uns dies pràcticament primaverals, a partir de demà l’entrada d’un nou front que ve acompanyat d’una massa d’aire més freda farà descendir els registres de temperatura a valors més propis d’esta època de l’any. Passarem de 25 °C o 26 °C dels últims dies a tot just 18 °C o 19 °C de màximes en el que queda de setmana. Les mínimes arribaran fins i tot als 0 °C en algun punt de l’interior de la província”, ha explicat Jorge Olcina, catedràtic de Climatologia de la Universitat d’Alacant (UA), en declaracions a Cope Alcoi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *