Alcoi posa fre a les agressions físiques i verbals al personal de Serveis Socials

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat la posada en marxa d’una campanya per a evitar agressions físiques i verbals al personal del departament de Serveis Socials de la nostra ciutat. La iniciativa cerca aconseguir que hi haja respecte en la resposta que alguns usuaris donen les 85 persones que treballen en l’esmentat departament; empleats que presten una atenció de qualitat segons remarquen des del Consistori.

Precisament des de l’àrea de Serveis Socials de la ciutat deixen clar que fins al moment no s’ha produït cap mena d’agressió encara que si que remarquen que s’han donat situacions de risc. És per això que s’ha dissenyat aquesta campanya per a informar sobretot el que pot suposar una agressió des dels crits als insults o les coaccions al personal que para atenció en aquestes dependències “és important remarcar que aquests comportaments són accions penades. No tot val i anirem amb les conseqüències legals que tinguem a les nostres mans“, afirmava aquesta setmana la regidora Aroa Mira. La iniciativa inclou la col·locació de cartells informatius en les seus de Serveis Socials situades en El Camí 40, el carrer Isabel La Catòlica i el Centre Social de la Zona Nord. En ells s’informarà que el departament de Serveis Socials no tolerarà agressions físiques cap al seu personal ni tampoc crits, insults, intimidacions o amenaces. Finalment es recordarà que aquest tipus de comportaments estan penats.

La campanya porta per lema Zero tolerància amb els agressions!  i és similar a la que ja es realitza en Centres de Salut o Hospitals. Aquesta s’ha elaborat conjuntament amb el Col·legi de Treball Social de la Comunitat Valenciana i la idea és que s’estenga a altres municipis valencians. Totes les accions van ser presentades aquesta setmana a l’Ajuntament d’Alcoi per l’edil Aroa Mira i també per la responsable del departament de Polítiques Inclusives; Pietat Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *