Alcoi frega els 27 °C en ple mes de novembre

Fins als 27 °C arribem este dimarts a Alcoi, segons dades de AVAMET, a tan sols dues dècimes del rècord històrics de temperatures el mes de novembre (que va ser 27,2 °C en 2013). No obstant això, a pesar que s’han moderat les màximes per a este dimecres, seguirà la calor tota esta setmana.

“La calor no serà cosa d’un dia, sinó que s’allargarà tota la setmana”, ha explicat Javier Miró, meteoròleg, en declaracions a Cope Alcoi. I, de moment, de cara al dijous, les màximes se situen en els 26 °C. Una situació que -encara que de manera més moderada- serà molt similar fins dimarts que ve. A partir d’esta jornada, s’espera que les màximes baixen fins pràcticament els 10 °C.

Segons dades d’AVAMET, corresponent a l’estació del Pas de Benisaidó -que té registres des de 2006-, el 6 de novembre de 2013 es va registrar el rècord històric en este mes: una temperatura màxima de 27,2 °C.

Això demostra que sempre hi ha hagut episodis de calor puntuals durant el mes de novembre. Llavors, què ha canviat ara? “Cal observar l’excepcionalitat de la duració d’estos episodis de calor. Abans podíem tindre dos o tres dies de calor, però no allargar-se una setmana“, assegura el meteoròleg. I afig: “Quan es va registrar eixa màxima de 27,2 °C, va fer dos dies de calor i ràpidament va baixar la temperatura. Eixe mateix any, el dia 16, va nevar per damunt dels 400 metres. Va ser una nevada copiosa i abundant”.

I esta variabilitat que es registra en esta època de l’any és conseqüència de la situació de l’atmosfera. “Cal tindre en compte que podem tindre molta variabilitat, sobretot perquè l’atmosfera comença a canviar la seua estabilitat. Solem alternar episodis més freds amb uns altres més càlids. En tindre episodis de dorsal anticiclònica, la calor sol allargar-se un poc més del que deuria”, compte Miró.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *