Alcoi fa un pas més en la lluita contra la soledat no desitjada

Alcoi tendeix la mà a les persones que pateixen soledat no desitjada i ho fa per mitjà de diferents iniciatives que posen en marxa conjuntament tant Creu Roja com l’Ajuntament, amb la col·laboració de diferents comerços de la ciutat. Es tracta d’una campanya en la qual es vol implicar comerços alcoians perquè ells ajuden a detectar a aquelles persones que en el seu barri puguen estar en una situació de soledat no desitjada i que puguen precisar d’atenció.

Des de Creu Roja Alcoi han explicat en el #TiempoDeAnálisis d’aquest dimarts que des de la pandèmia s’han incrementat els nivells de soledat no desitjada a la ciutat. A més incideixen en què moltes vegades costa fer el primer pas per a buscar ajuda i destaquen el canvi que es produeix en aquells que finalment decideixen acudir a la institució per a ser escoltats “segons un estudi són 12.000 les persones majors de 65 anys a Alcoi i nosaltres atenem més 150 que pateixen de soledat no desitjada. Ací els oferim moltes activitats per a sociabilitzar però també estem pendents d’ells, cridant-los, preguntant-los com estan o dedicant-los temps per a acompanyar-los a qüestions tan bàsiques com anar a comprar el pa“, deia Lourdes Jiménez, Integradora Social en Creu Roja Alcoi.

Respecte a la campanya, cal destacar que aquesta es denomina Comerç Amic de les Persones Majors i el mateix compte amb diferents iniciatives en les quals cada negoci podrà aportar el seu granet d’arena per a detectar possibles casos de soledat no desitjada. En aquest sentit s‘han preparat cartells i imants amb un número de telèfon al qual les persones podran cridar en el cas que precisen d’acompanyament o ajuda “d’aquesta manera els mateixos comerciants poden veure quines persones majors necessiten de suport i animar-los a cridar o cridar a ells mateixos si així ho autoritzen els interessats. Una vegada realitzat el contacte, les persones poden passar a participar de moltes activitats, tant a casa com fora  i rebre crides amb seguiment per part de l’entitat“, ha detallat Mónica Guillem; Treballadora Social de Creu Roja.

Al costat d’aquestes iniciatives, destaca també el Programa de Teleassistència de Creu Roja que ajuda als nostres majors a desenvolupar la seua vida amb independència i tranquil·litat. Aquest servei atén a l’Alcoià i el Comtat a més de mil persones segons la informació facilitada per la mateixa institució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *