Alcoi demanarà un préstec de quatre milions d’euros per a les obres de la Rosaleda

La reposició de la zona verda de la Rosaleda passa de costar 2,4 a 4,8 milions d’euros. Una xifra que, com et contava Cope Alcoi, és pràcticament el doble de l’inicialment previst i per a la qual es necessita un préstec.

L’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat que demanarà un crèdit per valor de 8,6 milions d’euros per a realitzar diverses inversions. I, una d’elles, correspon, precisament, a eixes obres de la Rosaleda. En concret, són quatre milions els que es demanaran per a aquest projecte, pràcticament la meitat del total del crèdit.

I és que són quasi cinc milions d’euros els que costaran unes obres que l’Ajuntament està obligat a dur a terme, ja que així ho dicta una sentència judicial. No obstant això, el procés s’ha anat allargant en el temps i el primer concurs per a licitar-les va quedar desert, ja que els preus estaven per davall del preu de mercat. Això va portar a una revisió que ha determinat un pressupost final del doble de milions.

La resta d’inversions

A més de la Rosaleda, aquest crèdit -que, previsiblement, s’aprovarà en el Ple Ordinari del mes d’agost (que tindrà lloc el pròxim 14 de juliol)- contempla 2,8 milions d’euros per al complex de Rodes. En concret, es pretén destinar un milió a l’edifici administratiu del carrer Tibi i 1,8 milions a cobrir la part d’inversió que correspon a l’Ajuntament per al parc tecnològic-sociocultural.

Per a contemplar la inversió dels Fons Europeus en tres projectes, es destinaran 500.000 euros a les actuacions de rehabilitació de Font Dolça i Sagrat Cor, 400.000 euros per al projecte de renaturalització Alcoi BioUp i 200.000 euros per al paquet d’ajudes per a la Zona de Baixes Emissions.

La resta del préstec contempla reserves per a diferents inversions, entre les quals destaquen els 300.000 euros que es destinaran a la construcció del nou pavelló de gimnàstica artística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *