Alcoi busca continuar millorant els seus polígons amb la implicació de l’IVACE

727.000 euros per a continuar millorant els Polígons d’Alcoi. És la quantitat que l’Ajuntament d’ha sol·licitat a l’IVACE per a aquest fi i després de consensuar amb el sector empresarial les actuacions a realitzar. Els projectes es podran materialitzar amb aportació municipal i per a aquest fi l’Ajuntament ha reservat més de 40.000 euros.

Algunes intervencions destacades són la millora del clavegueram en el polígon El Castellar, una obra que busca solucionar els problemes d’olors que ha patit el veïnat del barri de Batoi. En la mateixa àrea industrial també es pretén instal·lar una pèrgola fotovoltaica, i per a aquesta zona s’han demanat 95.900 euros en ajudes. Una altra de les intervencions destacades està en el Polígon Santiago Payà, on s’actuarà per a estabilitzar el vessant, i es treballarà en el nou vial d’accés. En aquest cas se sol·liciten fins a 132.000 euros i el valor total de les primeres actuacions necessàries en la zona seria de 208.000 euros. A Cotes Altes la principal actuació està relacionada amb la millora del Camí Talecons mitjançant la creació d’un itinerari de vianants accessible i amb el reforç de la calçada. Les ajudes sol·licitades per al conjunt d’obres en aquesta àrea són d’uns 104.000 euros. A Cotes Baixes les ajudes sol·licitades arriben als 263.000 euros, una xifra major per tractar-se d’una EGM. Les possibles intervencions inclouen, entre altres, continuar amb el soterrament de cablejats mitjançant galeries, una mesura que havien sol·licitat els industrials de la zona i que està valorada en uns 100.000 euros. Finalment per a la Beniata, se sol·liciten 132.000 euros de cara a millorar la xarxa telefònica i de fibra o per a la connexió del Carrer Alacant i Carrer Filà Verds “malgrat que el pressupost de Generalitat Valenciana per a aquestes ajudes ha patit una retallada d’un 20%,  des de la regidoria hem apostat per continuar treballant a favor dels polígons d’Alcoi. No podem ocultar la nostra decepció per eixa reducció de les subvencions per part del Consell de PP i VOX”, conclou la regidora d’Indústria; Elisa Guillem.

El valor total de la inversió és de quasi 1,2 milions d’euros, dels quals 727.000 euros provindrien de les subvencions sol·licitades. A més, l’Ajuntament, com destacàvem anteriorment, aportaria uns 460.000 euros per al conjunt de les intervencions previstes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *