Aitex celebra que Alcoi es convertisca aquesta setmana en capital de la moda

Aitex, el Centre d’Investigació i Innovació Tèxtil i Cosmètica, ha reivindicat aquest divendres la importància de la moda a la nostra ciutat. I ho ha fet en la inauguració de la I Setmana de la Moda d’Alcoi.

El director general d’Aitex, Vicente Blanes, ha destacat la importància que per a l’institut i per al teixit empresarial té un sector com aquest. “El vector de la moda és un dels més importants tant en l’institut com en les empreses tèxtils per a les quals treballem. Ara mateix són unes cinc mil empreses tant a Espanya com a l’estranger”.

La Setmana de la Moda atorgarà tot el protagonisme a les creacions, així com a les noves apostes en matèria de moda, i que culminarà amb una desfilada per a conéixer al millor jove dissenyador de la Comunitat Valenciana.

El cartell anunciador ha sigut dissenyat per a l’ocasió pel fotògraf Toni Miranda. Aquesta obra representa, entre altres aspectes, la innovació de AITEX ja que la institució ha aportat un vestit fet amb processos de tintura naturals, amb microorganismes i plantes aromàtiques.

Aquesta serà la programació de la I Setmana de la Moda

La Setmana de la Moda estarà conformada d’activitats que es desenvoluparan en diferents espais d’Alcoi i que estaran dirigides a tots els públics. Inclouran tant tallers infantils per als més xicotets com xarrades i formacions per als futurs professionals; estudiants de les universitats i centres de disseny.

Entre les propostes, destaquen les conferències i xarrades sobre moda, dirigides a estudiants i professionals, les exposicions de creacions i dissenys, els tallers educatius en col·legis i zones d’oci, les trobades amb dissenyadors nacionals de reconegut prestigi, les accions solidàries, el lliurament del premi de disseny infantil, o la celebració de la desfilada de gala del qual eixirà triat el millor dissenyador jove de la Comunitat Valenciana, que representarà a la regió en el certamen nacional. Tota la programació al complet la pots llegir ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *