Agents d’Alcoi participen en la desarticulació d’una organització especialitzada en el robatori d’habitatges

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han detingut recentment a un total de set persones pertanyents a una organització criminal especialitzada, precisament, en el robatori de domicilis. Ha sigut en el marc del Pla contra el robatori d’habitatges desenvolupat dins de l’operació denominada Rodeve-Chernobog.

Per a executar els robatoris, la banda utilitzava dos vehicles de lloguer, un d’ells en mode llançadora. A través de dispositius de seguiment de vehicles, balises i inhibidors de freqüència, s’asseguraven que els habitatges estigueren deshabitats i que les alarmes no s’activaren. Posteriorment, empraven un kit d’àcids de prova per a metalls preciosos i un emprovador de pedres precioses per a autenticar el botí abans d’enviar-lo a un municipi a Moldàvia, on tots els membres de la banda tenien algun vincle. Agents de la Policia Nacional de la Comissaria d’Alcoi han pres part en l’esmentada operació, col·laborant en la mateixa amb altres efectius, i aquesta actuació policial va permetre confiscar 7 rellotges d’alta gamma, 14 dispositius mòbils, 1 inhibidor de freqüència, 68 peces de joieria d’or o un total de 4.280 euros en efectiu. També van ser interceptats bitllets d’unes altres altres països, targetes bancàries i de telefonia mòbil, 7 balises, 1 kit de reactius per a comprovar metalls preciosos, 1 tester per a verificar la duresa de pedres precioses, dos vehicles de motor, un d’ells d’alta gamma, i documents d’identitat romanesos presumptament falsificats.

Tots els detinguts i els efectes intervinguts van ser posats a la disposició del Jutjat de Guàrdia i Instrucció d’Ibi, el qual va decretar l’ingrés a la presó provisional per a sis dels detinguts. A aquests últims se’ls han imputat els delictes de robatori amb força, robatori amb violència, falsificació de documents públics, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals. Sis dels set detinguts han ingressat a la presó provisional per aquests fets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *