28M, el balanç a Alcoi un any després de les Eleccions Municipals

Un total de 23 vots inicials van separar al PSOE i al PP d’aconseguir la victòria en les Eleccions Municipals de fa just un any. Aquell 28M els socialistes d’Alcoi veien com perdien 3 regidors, passant de 12 a 9, mentre que els populars experimentaven un important creixement en nombre de vots i això els va permetre augmentar de 4 a 8 regidors. Compromís va obtindre 3 edils, VOX es va quedar com a quarta força política amb també 3 representants i Guanyar Alcoi va aconseguir 2.

Després d’unes setmanes de negociacions, el divendres 16 de juny s’anunciava l’acord de govern que havien aconseguit PSPV i Compromís després de la signatura del ‘Pacte del Parterre’ i l’endemà quedava constituïda la Corporació Municipal començant així l’actual legislatura. 366 dies després, perquè 2024 és bisiesto, els partits polítics fan un balanç de 12 mesos d’activitat i des del PSPV reconeixen que no ha sigut un any fàcil “ha sigut molt intens, amb moltes variacions  a nivell econòmic per temes d’inflació, però que s’han anat superant per la planificació que aquest govern havia fet a la ciutat en els últims anys“, destacava aquest dimarts en el #TiempoDeAnálisis de COPE ALCOI la regidora d’Hisenda; Vanessa Moltó. També Compromís posava l’accent en el fet que tant a Alcoi com en les grans localitats de la comarca es van poder formar governs de progrés després de les Eleccions de fa un any “això ens ha permés continuar impulsant polítiques per a atendre les necessitats reals de les persones enfront del ridícul que està fent en la Generalitat Valenciana l’executiu de PP i VOX“, ha dit Àlex Cerradelo.

Per a l’oposició la ciutat “segueix igual”

Els partits polítics de l’oposició són en canvi molt crítics amb el govern de PSPV i Compromís. Per als populars la ciutat està estancada “es continua actuant amb prepotència, Alcoi està més brut, hi ha una gran falta de manteniment i no s’avança en temes fonamentals com buscar solucions a la falta de sòl industrial. Estem igual o pitjor que abans“, ha asseverar el portaveu del PP; Carlos Pastor. També des de VOX es mostren crítics i coincideixen amb el PP “Alcoi segueix deixat de la mà de Déu, ho veiem cada dia, i aquesta és la queixa que més ens arriba“, va comentar la regidora Maite Peidro. Finalment Guanyar Alcoi va incidir en l’aspecte polític “no hi ha hagut un canvi significatiu respecte al que s’ha fet en legislatures passades i continuem veient les mateixes formes“, va concloure el portaveu Sergi Rodríguez.

Compromís denuncia les polítiques del govern autonòmic a les nostres comarques

I en aquest 28M de 2024 també ha eixit a la palestra Compromís per a fer un balanç negatiu del primer any de govern de PP i VOX en la Generalitat Valenciana. Han presentat una campanya a nivell autonòmic, amb la qual volen posar focus en les “retallades” que al seu judici està implementant l’executiu de Carlos Mazón. En relació a les nostres comarques de l’Alcoià i el Comtat destaquen que en aquests últims 12 mesos s’ha ha materialitzat el tancament d’unitats en col·legis mentre que denuncien que el Departament de Salut d’Alcoi no haja sigut considerat de difícil cobertura. També assenyalen que han sorgit problemes en el transport en bus amb València i afirmen que s’han reduït les ajudes per a la millora de polígons industrials.

 

Han estat hui a Alcoi Vicent Marzà, candidat de Compromís-Sumar a les Europees i MJ Calabuig diputada autonòmica en Les Corts Valencianes. Al costat d’ells el vicealcalde d’Alcoi (Álex Cerradelo), els alcaldes de Cocentaina i Muro (Jordi Pla i Vicent Molina) o regidors de Banyeres de Mariola i Ibi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *