Banyeres prepara les seues Festes de Moros i Cristians

Banyeres de Mariola està ultimant tots els preparatius per a les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi. Els festejos tornen al seu format habitual després de dos anys d’absència a causa de les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19.

Els actes, després de la plantà de la bandera del Diumenge de Resurrecció, arranquen aquest mateix dijous amb el trasllat de la imatge de Sant Jordi des de la seua ermita fins a la Parròquia on presidirà els actes religiosos que es portaran a terme durant el cap de setmana. Ja divendres 22, destaca l’Entrada de les tropes de la creu i de la mitja lluna amb una participació que pot tornar a fregar els 3.000 festers; una xifra idèntica a la d’abans de la crisi sanitària. Dissabte els veïns de Banyeres retran homenatge al seu patró amb la missa major, predicada per l’il·lustríssim Sr. Jesús Murgui Soriano, i de vesprada se celebrarà la solemne processó on tindran un paper destacat la imatge de Sant Jordi i la seua Relíquia. Seguidament, el diumenge 24, moros i cristians s’enfrontaran per la conquesta del castell amb les ambaixades i les habituals disparades d’arcabusseria.

Les Festes acabaran el dilluns 25 d’abril amb un acte únic i singular d’aquesta població de la Mariola. Es tracta de la missa en homenatge als difunts en el Cementeri; un acte que també està acompanyat de salves d’arcabussos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *