Arriba una nova edició del festival Animalcoi

Alcoi estrena en aquest mes de novembre la segona edició del festival d’animació Animalcoi. Enguany se celebra del 17 al 19 de novembre, però arranca ja avui dijous amb una interessant iniciativa.

La primera de les propostes consistirà en la presentació de l’esdeveniment als cines del Centre Comercial Alçamora i allí els assistents tindran oportunitat de jugar a un videojoc creat per a l’ocasió on la mascota AITANA és la protagonista. Amb ella podrem recórrer llocs emblemàtics de la ciutat i també interactuar amb personatges significatius com el Sant Jordiet o els Reis de l’Orient.

En Animalcoi no faltaran les projeccions de pel·lícules i curtmetratges o la presència de destacades figures internacionals de l’animació com el productor francés Oliviere Catherin. També hi haurà tallers, conferències i una matinal destinada als més menuts el diumenge de matí a l’IVAM-CADA «la majoria de les activitats són per als adults, però també hem pensat en el fet que el públic infantil tinga el seu espai en aquesta gran festa de l’animació així que convidem a totes i tots a vindre diumenge de matí a gaudir de les projeccions que hem pensat per a ells«, assenyala Diana Cortés; directora d’Animalcoi. Aquesta última també recorda que per a enguany està previst un acte especial consistent en un concert de música jazz de pel·lícules d’animació del qual podrem gaudir a un conegut establiment d’Alcoi.

Animalcoi es possible amb el suport de l’Ajuntament d’Alcoi, l’Escola d’Art i Superior de Disseny o l’Associació per al Desenvolupament de l’Art i el Disseny. Aquests últimsdestaquen que l’animació és un pilar fonamental per al futur laboral de moltes professions i destaquen que el festival situa a la capital de l’alcoià «com a referent espanyola i europea de l’animació i ens permet promocionar així com donar suport als joves que volen dedicar-se a aquest món, indiquen Pilar Blasco (directora de l’EAS) o Eduard Corbí el president de l’esmentat col·lectiu.

Cal assenyalar que tots els actes organitzats per a 2022 són amb entrada lliure i gratuïts encara que per als tallers és necessària inscripció al web del festival. No oblides també que durant els dies que dure Animalcoi podrem jugar a caçar la mascota Aitana amb el mòbil en alguns comerços de la ciutat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *