Amb generositat, cap al canvi que Cocentaina mereix

Artículo de opinión de Jordi Pla, ganador de les primarias del Col·lectiu 03820-Compromis

Aquest escrit és per a donar-vos les gràcies i per a convidar-vos a avançar junts cap al canvi. Done les gràcies, en primer lloc, a totes les persones que heu participat en les primàries del Col·lectiu 03820-Compromís. En un procés únic en la història de Cocentaina, tota la ciutadania hem tingut l’oportunitat d’elegir les deu primeres persones de la llista que aspira a transformar el nostre poble. M’heu donat el major nombre de vots i us n’estic agraït.

Vull agrair també el compromís de les catorze candidatures presentades, i especialment de les que han resultat elegides per a conformar l’equip del qual formaré part: Xavier Anduix, Paula Figuerola, Esther Blanes, María José Martínez, Miquel Prats, Pere Ferrer, Amparo Martí, Mònica Gómez, José Vicente Perea i jo mateix. És un equip preparat, il·lusionat i amb energia per a produir el bon canvi que Cocentaina necessita.

També vull donar les gràcies al PSOE de Cocentaina, molt preocupat perquè les primàries del Col·lectiu 03820-Compromís es desenvoluparen correctament. És una preocupació comprensible, atès que d’ací a pocs mesos perdran el govern municipal i haurem de rellevar-los. No patiu, amics i amigues, que el nostre procés ha sigut transparent i democràtic. Esperem notícies de les vostres primàries i estarem encantats d’assessorar-vos perquè les feu tan transparents i obertes a la ciutadania com les nostres.

I ara i ací vull donar les gràcies públicament a Xavier Anduix. En les entrevistes anteriors a l’elecció, vaig explicar clarament que em presentava per formar part de la llista. Per contribuir al canvi; no per encapçalar-lo. Estic acabant els meus estudis i entenc la política com un servei a les persones i no per a servir-se un mateix. La política no és el meu modus vivendi, sinó el meu compromís amb les persones. La generositat, la cooperació i el treball en equip són valors fonamentals. Per això, tan prompte com vaig veure que havia resultat ser el més votat, vaig decidir fer ús del reglament de primàries i demanar al segon més votat, Xavier Anduix, que encapçalara la llista.

Ser l’alcalde de Cocentaina, un poble amb una quantitat immensa d’aturats, de persones necessitades, de famílies amb dependents, no serà cap xollo. Serà dur redreçar un poble que ha perdut quasi tota la indústria, amb un govern que ha deixat morir el centre històric i que no ha sabut desenvolupar un turisme sostenible. Ara, com sempre, ens cal excel·lència i rigor en el discurs i en la faena. Ens cal trellat i experiència. I tots aquests ingredients els té Xavi Anduix. Un magnífic alcalde. No hi ha receptes màgiques, però és impressionant veure la il·lusió de tanta gent que treballa altruistament en aquest projecte. De gent que dedica tantes hores i tants esforços per millorar el nostre poble. Necessitem que cada un de nosaltres faça la seua tasca el millor possible.

Ens mou el convenciment de la necessitat d’una renovació a la nostra vila. Una renovació que ha de permetre fer pinya per bastir un nou somni col·lectiu al mateix instant que creem una realitat coherent i seriosa als ulls de la ciutadania. Des de la participació, el pluralisme, el rigor i l’honestedat volem moure Cocentaina per ser capaços de connectar amb les esperances de totes i tots els que anhelem una Cocentaina capdavantera, creadora d’ocupació, decidida a escriure noves pàgines en el camí cap a un país millor.

Tenim un repte de grans dimensions. I només amb el compromís, l’esforç i l’exercici de la responsabilitat individual podrem assolir el projecte col·lectiu d’una Cocentaina millor, de la Cocentaina que ens estimem. Com canta Lluís Llach, “si estirem tots, ella caurà, i molt de temps no pot durar, segur que tomba i ens podrem alliberar”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *