Alcoi acull una nova marató solidària de sang amb una campanya addicional de plasma

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, amn el suport de l’Ajuntament d’Alcoi, celebren aquest pròxim cap de setmana la XVIII edició de Macrodonació de sang solidària de la ciutat. L’esdeveniment tindrà lloc dissabte 1 d’octubre en el Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre amb un horari matinal de 9.30 a 13.30 i de vesprada entre les 16.30 i  20.30 hores, on s’anima a tots els alcoians al fet que s’unisquen i participen. També, al costat de la seua donació sang, els donants tindran l’oportunitat d’inscriure’s en el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO).

La tradicional cita solidària d’Alcoi ha aconseguit sumar ja un total de 1.795 donacions de sang en les seues anteriors edicions i enguany, s’espera incrementar aquest gran èxit i com sempre, es realitza una crida especial als joves alcoians perquè s’unisquen a aquest esdeveniment solidari i es facen donants de sang.

Com a novetat, en aquesta edició de 2022, es realitzarà una nova campanya al costat de la marató amb el nom de  ‘Plasma la teua Generositat’, per a informar i conscienciar a la població d’aquest tipus de donació. El plasma és el component sanguini més deficitari al nostre país. Actualment, tot el que s’obté de de la donació de sang convencional no és suficient per a garantir un nivell òptim de subministrament «per aquest motiu, cal sensibilitzar a la societat de la necessitat d’aquest component i del seu paper en la salut de la població» explicava al respecte aquesta setmana Mabel Ortiz de Salazar, Cap de Servei en Hematologia i Hemoterapia del Centre de Transfussions d’Alacant.

Alcoi és una localitat solidària, cada vegada més conscienciada amb la donació de sang, i el demostra dia a dia amb la seua implicació i compromís. La col·laboració dels alcoians i alcoianes és fonamental per a cobrir la demanda diària de 250 unitats de sang que requereixen els nostres pacients. La sang no es pot fabricar i la donació és l’única manera d’obtindre-la.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *