Un projecte interessant per a apropar les noves tecnologies als centres educatius

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politèncnica de València (UPV) ha presentat el projecte ‘Maleta de la Innovació 4.0’ en el qual estan implicats els 12 centres educatius de la ciutat en els quals s’imparteix Secundària. Especialistes en IoT (internet de les coses) i tecnologies digitals formaran als professors de cada centre educatiu per a poder utilitzar la ‘Maleta de la Innovació 4.0’ i fomentar les vocacions científiques en l’alumnat.

L’objectiu de la ‘Maleta de la Innovació 4.0’ és promoure les vocacions científic tècniques i el foment de les matèries STEM (acrònim en anglés de Science, Technology, Engineering and Maths). Amb aquesta iniciativa es pretén captar i retindre el talent, especialment, femení. Indirectament, el projecte acosta als més joves a la sostenibilitat, descarbonització i l’economia circular afrontant les necessitats de talent que requereix la transformació digital.

L’activitat de formació la impartiran el professor del Col·legi Salesians Joan XXIII, Juan José López, utilitzant la plataforma ‘Arduino Blocks’. A més, el professor del Departament d’Enginyeria Mecànica i de Materials del campus, Santiago Ferrándiz, assumirà la part de disseny 3D, tall làser i fabricació additiva. CEFIRE Alcoi també participa en la formació del professorat i dos estudiants del Grau en Enginyeria Informàtica del campus ajudaran als participants.

Els professors dels centres reben la formació des del 7 de febrer. I serà a partir del 7 de març quan els estudiants de cada col·legi desenvolupen els seus projectes. Després dels treballs i projectes creats es mostraran en una fira-exposició per a donar a conéixer tot el seu potencial el 8 i 9 d’abril. La primera edició de la ‘Maleta de la innovació’ va dirigida a tots els estudiants dels 12 centres educatius d’Alcoi on s’imparteix ESO.

El projecte compta amb la col·laboració de les tres càtedres signades entre el Campus i l’Ajuntament d’Alcoi, com són les càtedres ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’, ‘Smart City’, i ‘Indústria Digital’. A més també compta amb la col·laboració de la Càtedra Multiscan Technologies i l’Aula Caixa Ontinyent.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *