Tres escoles de Cocentaina es posicionen en contra de la nova benzinera

Els col·legis Sant Joan Bosco, Sant Francesc d’Assís i la FPA Beniassent de Cocentaina s’han mostrat contraris a la instal·lació d’una nova benzinera i un safareig de cotxes a la part alta de la població.

Aquests centres educatius hi han emés un comunicat en què exposen les raons per les quals consideren que aquest projecte és inviable en aquest punt proper a les seues respectives instal·lacions així com a nombrosos habitatges unifamiliars. Els directors, amb el suport dels Consells Escolars i els claustres de professors, expliquen que les substàncies que es manipulen en les gasolineres són productes nocius per al medi ambient i perjudicials per a les persones al mateix temps que remarquen en el text l’escàs sentit que té instal·lar un negoci d’aquestes característiques al costat de tres col·legis, immobles residencials i un parc infantil. A més en el document assenyalen que si la iniciativa tira endavant hi haurà un gran risc d’accidentalitat per als alumnes i les persones que acudeixen diàriament als col·legis a causa de l’augment del trànsit rodat que patirà la zona. Finalment insten al consistori a què impedisca la instal·lació de l’esmentada gasolinera a què no autoritze la construcció de la mateixala protecció dels col·lectius vulnerables ha de prevaler sobre els criteris tècnics: la salut del nostre alumnat ha d’estar per sobre de qualsevol negoci“, conclouen.

Recordar que els veïns de la zona sud de Cocentaina han constituït una plataforma ciutadana per tractar de paralitzar l’esmentat projecte mentre l’Ajuntament, que ha mostrat la seua solidaritat amb el col·lectiu, ha reclamat el Govern Central un canvi de normativa perquè l’administració local tinga potestat a l’hora d’autoritzar en el seu terme municipal la creació d’aquest tipus d’infraestructures.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *