Torna la Vella Quaresma abans del Carnestoltes

Aquest cap de setmana ens endinsem en els dies grans de Carnestoltes que acabaran amb el Dimarts Gras el pròxim 1 de març. Ja l’endemà celebrarem el Dimecres de Cendra i entrarem de ple en la Quaresma, el període de quaranta dies previ a la Setmana Santa.

Durant aquests dies els més menuts, tant a alguns col·legis com a casa, treballen la Vella Quaresma. Es tracta d’un singular personatge que ens marca el compte enrere cap a l’esperada Pasqua Florida i que arriba també a les nostres comarques de la mà de la Confraria de la Soledat d’Ontinyent. Alumnes de centres educatius com el de Sant Roc d’Alcoi pinten la Vella Quaresma des de fa uns anys mentre que a l’àmbit personal també són molts els qui fan seua aquesta característica figura «la Vella Quaresma té set peuets, que representen les set setmanes prèvies al Diumenge de Glòria, i una vegada pintada cal penjar-la a la finestra de casa o de classe mirant sempre al carrer. Cada setmana se li llevarà un peu i així anirem sabent les setmanes que resten fins a la Pasqua Florida. Ja el Dissabte Sant, després del toc de glòria, la retirarem i la cremarem per tal de donar la benvinguda a la primavera i perquè es creu que la Vella Quaresma hi ha arreplegat totes les coses roïnes de la casa durant el temps que ha estat penjada«, ens contava l’any passat en COPE ALCOI Sergi Gómez i Soler; gran coneixedor de les nostres tradicions i encarregat de dibuixar l’esmentada Vella Quaresma.

Tots els qui estigueu interessats i interessades a pintar la Vella Quaresma encara sou a temps de descarregar-la . La podeu trobar entrant en aquest enllaç.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *