Sis mesos de pandèmia de Coronavirus

L’11 de març de 2020 l’Organització Mundial de la Salut (OMS) comunicava que l’extensió del nou Coronavirus assolia trets de pandèmia. Les setmanes prèvies, la Covid-19 havia demostrat ser molt més que una pneumònia atípica centralitzada a la Xina i els contagis i les morts començaven a escampar-se per tots el planeta arribant també a les nostres terres.

Avui, 14 de setembre, es compleixen sis mesos de l’inici de l’Estat d’Alarma anunciat pel Govern Central per a frenar la pandèmia del Coronavirus, un decret que va començar el 14 de març i que es va allargar fins al 21 de juny. Els carrers dels municipis del Comtat i de l’Alcoià es van buidar com mai abans havíem vist, vam aplaudir cada nit als sanitaris i al personal que es va deixar la pell en els mesos més durs de la pandèmia i tota la nostra activitat va quedar en pausa. La Covid-19 va passar a copar completament l’actualitat informativa en l’àmbit local i comarcal al mateix temps que moltes empreses de la zona es van bolcar en crear material per a atendre les necessitats sanitàries.

Fins al moment, i segons les dades actualitzades per la Conselleria de Sanitat aquest matí, són 646 els contagis que s’han produït en el Departament de Salut d’Alcoi des de l’inici de la crisi sanitària. El nombre de morts es manté en 117 persones i Alcoi continua sent el municipi de les nostres comarques on més defuncions es van produir, la majoria a causa del brot originat a la residència Domus Vi d’Oliver.

La nova normalitat va arribar amb l’entrada de l’estiu però el virus continua actiu. És per això que cal seguir complint les mesures per a frenar la Covid-19 com, per exemple; evitar les grans aglomeracions de gent, realitzar una cuidada higiene i desinfecció de tot allò que manipulem, portar mascareta en llocs públics amb gran concurrència i mantenir la distància social.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *