Sant Vicent de Paül d’Alcoi fa una ferma aposta pel reciclatge

El col·legi Sant Vicent de Paül d’Alcoi s’ha unit al Programa de Reciclatge d’ Instruments d’Escriptura de TerraCycle, una empresa innovadora que s’ha convertit en líder mundial en el reciclatge dels residus difícils de tractar.

Segons informen des del Centre Educatiu, el programa corre a càrrec de la companyia de bolígraf BIC. Els residus es reciclen en compte d’incinerar-los o enviar-los als abocadors, d’aquesta manera s’evita el sistema lineal per a passar a un sistema circular.

Els articles que s’accepten són bolígrafs, retoladors, florescents, marcadors, plomes estilogràfiques (no estan acceptats pegament, gomes, material de tallar, regles ni llapis). Una vegada recollits  el material és emmagatzemat, netejar, triturat i reciclat, i les diverses matèries se separen (metall, plàstic, fibra) i es transformen en nous productes d’ús diari com cistelles, regadores, cadires i bancs per a parques.

Dani Musitu, responsable de medi ambient al col·legi, ha destacat la importància d’aquest projecte: “estem molt contents de ser el primer punt de tota la ciutat d’Alcoi que recicla aquest tipus de material escolar tant usat en el nostre dia a dia. Per això, fem una crida a tota la ciutat per a què s’anime a reciclar aquest material, ja que de la nostra mà està cuidar i estimar el nostre entorn”. El punt de reciclatge es troba instal·lat al hall del centre.

Cal assenyalar que el col·legi Sant Vicent de Paül porta ja diversos anys immersos en un projecte de Reciclatge on, des d’infantil fins a l’ESO, es consciència als xavals i la seues famílies de la necessitat, com a ciutadans, d’ estimar el nostre medi ambient. Fruit d’això està iniciant-se en camí la crepitació com a eco-escola.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *