Restauren els registres històrics del Cementeri d’Alcoi per a la seua consulta pública

L’Arxiu Municipal d’Alcoi ha incorporat 23 llibres de registres històrics del Cementeri Municipal de Sant Antoni Abat, la majoria dels quals han sigut sotmesos a treballs de restauració mitjançant neteja mecànica, relligat i enquadernació.

Els registres comprenen les inhumacions en totes les àrees de l’actual Cementeri des de la seua posada en marxa, de manera provisional en 1882 fins als anys 1990, data en la qual comencen els treballs d’informatització i s’abandonen gradualment els registres en format de paper. D’aquesta manera consten els registres d’inhumacions en les tres galeries subterrànies de Sant Sever, Sant Antoni i Sant Fabià  així com les inhumacions en les galeries modernes de Sant Jordi, Sant Vicent, Sant Roc i Sant Maure; entre 1920 i 1989. També consten registres especials, com ara d’inhumació del clero, panteó militar, etc., així com els diferents panteons, hipogeus i rases.

Tota aquesta documentació, a més, ha estat digitalitzada en el marc del conveni subscrit entre l’Ajuntament d’Alcoi i FamilySearch International. D’aquesta forma els investigadors tindran al seu abast tots aquests registres de valor incalculable per a l’estudi genealògic i demogràfic de la ciutat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *