Quins reptes afronta Alcoi en l’any que comença?

2023 ja està en marxa amb importants reptes per a Alcoi com, per exemple, aconseguir fer realitat les propostes que ara mateix hi ha sobre la taula amb relació a la creació de nou sòl industrial. Els esforços s’han de centrar a atraure noves empreses, però també en evitar que puguen marxar aquelles que no troben ara mateix cap opció al nostre terme municipal per tal d’expandir-se.

Des del Govern Local del PSOE asseguren que la nova bossa de sòl en la Canal Sud, que ha revelat l’estudi encarregat per aquest fi per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç, és la millor opció i destaquen que s’obri una oportunitat per a la ciutat que no pot esperar. L’alcalde de la capital de l’Alcoià assenyala també que en el nou any seguiran fent-se passos en tres àmbits «la Canal Sud és una zona que ens obri les portes amb indústries que siguen, des del punt de vista mediambiental, a indústries no contaminants o de logística«, deia Toni Francés al respecte en COPE ALCOI. L’executiu municipal també posa la màxima confiança en què amb el nou PGOU se solucionen les qüestions referides les restriccions paisatgístiques que ara mateix hi ha en punts com Pagos «ací, i en la zona del polígon sud, es poden desenvolupar més de mig milió de metres quadrats per a zona industrial que completaria l’oferta que ara mateix té la ciutat«, recorda el primer edil.

De moment totes aquestes propostes queden en projectes i el sector empresarial confia que es facen realitat més prompte que tard. Organismes com la Cambra de Comerç o FEDAC han demanat durant l’any passat solucions immediates en reiterades ocasions i esperen que no es demore l’impuls d’aquestes noves zones industrials per les quals vol apostar Alcoi de cara al futur més pròxim.

Així està la situació actual 

Cal recordar que, tal com va contar COPE ALCOI a finals del passat any, la ciutat ha perdut una sisena part de les seues empreses del sector de la indústria durant l’última dècada. La darrera ha decidit abandonar el nostre terme municipal després de no haver trobat cap opció per a ampliar les seues instal·lacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *