Quatre empreses premiades i Medalla d’Honor per a Enrique Rico en els Premis Cambra Alcoi

Reconéixer i posar en valor el treball de l’empresariat alcoià. És l’objectiu de la segona edició dels Premis Cambra Alcoi, que organitza la Cambra de Comerç de la ciutat -amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi, la Federació Empresarial Alcoià-Comtat (FEDAC) i Caixa Popular– i dels que ja es coneixen els guardonats.

Carrozados La Moderna -en la categoria d’Indústria-, Lolo Restaurant – en Comerç i Serveis-, Korott -en Internacionalització-, entre altres, són les quatre empreses que es reconeixeran el pròxim 26 de gener en el Cercle Industrial de la Ciutat. Es suma la concessió de la Medalla d’Honor a Enrique Rico, anterior president de la Cambra. Un guardó que entregarà José Luis Bonet, president de Cámara de Comercio de España.

Uns premis que busquen consolidar-se a la ciutat i que pretenen reconéixer la figura de l’empresari. «Són per a posar en valor tot l’esforç, la resiliència, el sacrifici i el treball que dia a dia realitzen les nostres empreses dels diferents sectors», ha explicat Pablo de Gracia, president de la Cambra de Comerç d’Alcoi.

I és que la indústria no passa pel seu millor moment. A la crisi sanitària derivada de la pandèmia s’ha sumat l’increment dels costos energètics. Tampoc els problemes de sòl industrial als que s’enfronta la ciutat han contribuït positivament a la situació de les empreses. Per a Nacho Gómez, president de FEDAC, aquesta és l’oportunitat de destacar el treball realitzat pel teixit empresarial de la ciutat per fer front als entrebancs dels últims temps. «Estem patint aquestes crisis en primera línea. Els premis posen en valor tota la feina que estan fent les empreses per sobreviure, per progressar, per crear una cultura empresarial i fer un sistema econòmic que permeta a Alcoi i a la comarca sostindre’s».

Alcoi guanya empreses en 2022

I en la consolidació del teixit empresarial de la ciutat juga un paper fonamental la creació d’empreses. Assegura Toni Francés, alcalde de la ciutat, que al 2022 es van crear més de 30 noves firmes. «Aço demostra eixe pols que hi ha a la ciutat, les ganes d’emprendre i la valentia de molts autònoms i empresaris».

Però per a emprendre el suport de les administracions és fonamental. I, en aquesta línea, està treballant la Cambra de Comerç d’Alcoi. De l’1 de febrer fins al 20 de març es durà a terme el projecte ‘Emprende Digital’, una formació destinada als joves amb una idea empresarial que vulguen dur a terme.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *