Puig anunciarà els canvis en el Consell aquest cap de setmana

El President de la Generalitat, Ximo Puig, té previst anunciar aquest cap de setmana els canvis que introduirà en el Govern Valencià per a l’últim any que queda de legislatura, mentre que dilluns tindran lloc els actes de presa de possessió dels nous consellers o conselleres.

Així ho ha anunciat aquest dijous la Televisió Valenciana À Punt, al mateix temps que ha recordat que el ple setmanal del Consell d’aquest divendres serà l’últim que se celebrarà amb la composició actual, la mateixa que es va iniciar aquesta legislatura, al juny de 2019, i on únicament s’ha substituït Rubén Martínez Dalmau per Héctor Illueca en la vicepresidència segona, en mans de Unides Podem.

La remodelació del Consell que està ultimant Puig és la primera que executarà en els set anys al capdavant del Govern Valencià, ja que durant aquesta legislatura i mitja només s’han dut a terme substitucions puntuals i segons ha assenyalat busca donar un nou impuls a l’executiu l’any que queda fins a les eleccions.

La renúncia de Manolo Mata com a síndic socialista en les Corts per a centrar-se en la defensa jurídica d’un dels investigats del cas Assut, ha sigut el moviment que ha desencadenat una crisi de govern que inicialment s’esperava que afectara només les conselleries gestionades pels socialistes i que finalment afectarà també la Conselleria amb més pressupost de les que dirigeix Compromís, la d’Educació.

Així, el Conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, va anunciar públicament aquest dimecres per sorpresa la seua decisió de deixar el Consell per a centrar-se en la labor de partit en Compromís, i en el seu lloc la coalició ha proposat que el substituïsca l’actual secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit.

Marzà acudirà encara aquest divendres al Ple del Consell, atés que fins que no es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el decret del President amb el seu cessament continua formant part d’executiu valencià.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *