Planes viu de ple les seues Festes Patronals

Planes viu les seues Festes Patronals aquest cap de setmana amb gran intensitat i ho fa després de dos anys d’espera a causa de la pandèmia de la Covid-19. Les celebracions, que acomiadaran el cicle festiu estiuenc de la comarca del Comtat, són molt esperades pels veïns del poble així com també nombrosos visitants.

La programació va començar ahir a les huit i mitja de la vesprada amb el pregó des del balcó de l’Ajuntament, a càrrec d’Amparo Borrell Tomàs, i la pujada de les banderes mentre que a les deu va tindre lloc l’Olleta i amb la posterior entraeta de la Filà Moros del Raval. Hui divendres és el dia de la Verge del Rosari amb diversos actes religiosos entre els quals destaquen la missa, la processó i el Cant de la Salve. A més la Olleta, i la entraeta de la Filà Templaris i la Filà Maseros de l’Almadec, tancarà la jornada abans de donar pas a l’actuació de l’orquestra Seven Crashers. Demà dissabte seguiran els actes amb l’homenatge que el municipi retrà a Sant Roc amb iniciatives com la missa i l’habitual processó mentre que a les 17.00 hores donarà inici l’esperada Entrada de Moros i Cristians «enguany hem apostat per un canvi de recorregut per a donar-li més vistositat. La desfilada anirà pel que coneixem com la carretera, amb el corresponen tall de trànsit per a donar seguretat a l’acte, i d’ahí entrarà al nucli antic del poble. Amb aquest canvi lluiran més les esquadres així com els elements que formen part de l’Entrada«, explicava en COPE ALCOI Agustí Cebrià; regidor de Festes.

Les Festes seguiran el diumenge amb el dia dedicat al Santíssim Crist en el qual destaca la pujada a l’ermita en romeria i la missa al matí així com la processó a partir de les huit de la vesprada. Finalment el dissabte 8 d’octubre hi haurà una paella gegant en el carrer Bisbe Rafael Sanus amb un tardeo, organitzat pels Quintos 2023, amenitzat per ‘Bocachico’.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *