No hi haurà romeria de Sant Antoni a Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi ha decidit suspendre la ‘rostida’ així com la tradicional Romeria en honor a Sant Antoni que estava prevista per a aquest diumenge. Des del Consistori remarquen que l’actual normativa autonòmica per a la prevenció de la Covid-19 no permet el consum d’aliments i begudes en aquests tipus d’esdeveniments, excepte en una zona exclusiva habilitada de restauració separada del context de l’acte per tal de complir amb les mesures pròpies dels establiments d’hostaleria i restauració. D’aquesta forma no es pot fer la tradicional rostida en Sant Antoni, ja que no es pot complir amb la normativa que també determina un aforament a raó de 2,25 metres quadrats per persona. Com que no es pot menjar en Sant Antoni, tampoc s’organitza la Romeria.

L’únic acte que es durà a terme serà la benedicció dels animals del dissabte al costat de la Parròquia de Sant Maure i Sant Francesc. La cita tindrà lloc a les 17.30 hores al Parc de La Glorieta, amb entrada per Plaça Ramón y Cajal o Sant Nicolau en els casos que no puguen entrar per les escales i eixida per Sant Mateu “seguim en pandèmia i hi ha una normativa que s’ha d’acomplir. S’especifica clarament que aquests tipus d’esdeveniments, no es pot menjar excepte en zones habilitades per a la restauració i amb la normativa específica de restauració, per tant i lamentant-ho molt no podem organitzar un acte que incompliria la normativa. Esperem que el pròxim any puguem viure una celebració com a tots ens agradaria, però hui en dia és impossible. Demane comprensió a la ciutadania davant aquesta situació, però com Ajuntament som els primers que hem de seguir la normativa, tal com hem fet fins al moment en tots els actes que hem organitzat“, afirma la regidora de Festes; Carol Ortiz.

Cal assenyalar que la Parròquia de Sant Maure i Sant Francesc acollirà dilluns 17 de gener, a les 19:00h, una missa solemne en honor a Sant Antoni. La celebració substituirà aquesta tradicional Romeria que té lloc a la nostra ciutat inicis de gener.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *